Apartman yönetimi üzerine üçüncü kişilerin söz söyleme hakkı?
Merhabalar,
Devlet lojmanlarında, kat malikleri (iskan edenler) tarafından seçilmiş olan yöneticinin aldığı kararlar üzerinde üçüncü kişilerin söz söyleme hakkı var mıdır? ya da kat maliklerinin haberi olmadan, üçüncü kişilerin doğrudan yöneciye söylerek karar aldırması mümkün müdür?
Burada kast ettiğim üçüncü kişiler, misal emniyet lojmanlarında emniyet amirinin yahut askeri lojmanlarda jandarma komutanının yönetime, apartmanın iç işlerine karışması. Bu kişilerin görev alanı emniyeti ve asayişi sağlama üzerinedir. Nasıl oluyor da kat maliklerine danışmadan, oy birliğiyle karar almadan yönetim üzerine söz söyleyebiliyor? Dahası yönetici doğrudan üçüncü kişilerin emirlerini uygulayabiliyor? Üçüncü kişilerin kat mülkiyeti hukukunda yeri nedir? Yeri yoksa kanun, nizam araya üçüncü kişiler dahil olduğunda işlemiyor mu?
Lütfen beni aydınlatın eğer ortada bir yanlışlık, hukuksuzluk varsa hukuki yollara başvuracağım. Yanıtınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Cevap: Apartman yönetimi üzerine üçüncü kişilerin söz söyleme hakkı?
Ne zaman ki gerçek bir hukuk devleti olur, demokrasi kurallarını tavizsiz uygulayabilirsek bu tür sorunlar da ortadan kalkacaktır. Bunlar olmadığı sürece derebeylik sistemi devam edecektir ne yazık ki.