İş yerine verilen teminat senedi
Merhabalar,
Öncelikle benim sorum şu olacak. Müvekkilim çalışmış olduğu şirkete açık senet vermiş, daha sonra iş yerinden ayrıldığında senetin üzeri yüklü miktar da doldurulmuştur. Bu süre içerisinde çalıştığı şirket savcılığa firmanın mal ve paralarını zimmetine geçirdiğini söyleyerek paraları tahsil ettiği firmaların listesini savcılığa vererek suç duyurusunda bulunmuştur. Müvekkilim ifadesinde hepsinin yalan olduğunu yazılı firmalara bahsi geçen mal vb. ürün vermediğini ve para tahsil etmediğini söylemiştir. Ve hakkında takipsizlik kararı verilmiştir. Çalışmış olduğu firma bundan bir şey çıkaramayacağını anladığında senedi icra takibine koymuştur. Üzerine kayıtlı gayrimenkul olmadığı tespit edilmiş olup maaşına haciz gelmiştir. Bu olanların hepsi müvekkilim bana gelmeden olmuştur. Şimdi bu dava ile ilgili ne yapabiliriz. Bana ne gibi önerileriniz olur. ayrıca müvekkilim bahsi geçen olayların olduğu süre içerisinde bekar olduğunu şimdi evlendiğini ve eşinin adına evliğinden sonra gayrimenkul alındığını söylemektedir. Gayrimenkullarına herhangi bir icra takibi olabilir mi.? Menfi tespit davası açsak faydası olur mu? Teşekkürler
Cevap: Yardımlarınıza ihtiyacı var
Lütfen konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var....
Cevap: Yardımlarınıza ihtiyacı var
Söz konusu bir şirket olduğu için menfi tespit davasının sonuç vereceğine inanıyorum. Ayrıca bedelsiz senedi işleme koymaktan (TCK 156) Savcılığa şikayet edilebilir.