Vakif universitesine borcum var
Iyi gunler
Vakif universitesinde ailiemin durumunun kotu olmasindan dolayi okul ucretini odemek icin okuldan tahsil kredisi aldim.Bunu daha sonra noter huzurunda mezun olduktan 6 ay sonra odeyecegim diye imza attim.Bildiginiz gibi askerlik is bulma konusunda buyuk engel. Isverenler askerlik problemi nedeniyle isverme konusundda problem cikartiyorlar.Askere gidebilmem icinde okuldan diplomami almam gerekiyor.Okul diplomami vermek icin senet imzalamami istiyor.Ailemin uzerine zaten her hangi bir varlik yoktur.Ilerde senedi odeyemedigim takdirde neler olabilecegini ogrenmek istiyorum..Yardimci olursaniz cok sevinirim
Tesekkur ederim..
Cevap: Vakif universitesine borcum var
Seneti senin imzalamanı istiyorlarsa sorumlu sen olacaksın.Vakıf Üniversiteleri paralı olduğu için ve o ücreti ödeyen genel olarak öğrencinin ailesi olduğu için Veli uygulaması devam etmektedir.Genelde de eğitim ücreti konusunda Veli sorumluluk altındadır.Senet sözleşme herneyse sadece seni borçlu kılıyorsa senin icra takibin yapılır.Üzerine herhangi bir taşınmazın yoksa resmi adresine gelip haciz işlemleri başlatılabilir.Haciz işlemleri başlatılsada borcunun muhtemelen faizini ve masrafları kapatmaya yetmeyeceğinden borçlu bir şekilde yaşamaya başlarsın.Resmi olarak çalışmaya başladığın an veya üzerine bir gayri menkul veya araba vb. olduğu an borcun faiziyle tahsil edilecektir.Bence bunu düşünmeden askere git gel.Çalışmaya başladıktan sonra taksitle ödersin diye düşünüyorum.Geçmiş olsun.
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim..
Bir sorum daha olacak cevaplarsaniz cok sevinirim..
Insallah nisanda askere gidecegim borcumu haziran ayindan sonra taksitler halinde odemem gerekiyor..Askerdeyken de odeyemiyecegimden dolayi hukuki surecin nezaman basliyacagini sormak istiyorum.Mesela ilk uc taksiti odeyemezsem ve daha sonra odemeye baslarsam ne tur hukuki islemlerle karsi karsiya kalacagim
Değerli arkadaşım şu anda sıkıntılı olmana gerek yok.Maddi sorunun çok zor bişey olduğunu tahmin edebiliyorum ve eminim ki okul taksidini ödeyememene sebep olacak bir sıkıntıyı yaşadığın için sende biliyorsun.Ancak Türkiyede milyonlarca insan borçlu durumda ve eminim ki çoğunun o duruma düşmesinin sebebi kendi hatalarından ziyade acımasız hayat şartları.Yaşadığın şey herkesin başına gelebilir.Zaten malın mülkün yoksa canını alamazlar.Sadece senden senet sepet sözleşme vs. ne varsa imzalanmanı isteneni çok dikkatlı, tamamını oku ve soru işaretleri oluşursa kafanda net bilgi edinmeden imzalama.Eğer imzaladığın senet sadece seni bağlayan bildiğimiz senetse en fazla olacak, icra işlemi ile beraber sen askerdeyken yaşadığın eve haciz gelmesi.Zaten bir aksilik olmazsa eylülde gelir işleyen faiziyle birlikte borçlarını ödemeye başlarsın.Şimdiden en azında bir miktar parayı bulup buluşturup ailene bırakırsan sen yokken muhtemel bir haciz işlemini durdurma şansları olabilir bıraktığın paranın miktarına göre.Ancak dediğim gibi bu gibi durumlarda imzalayacağın herşey çok önemli.İmkanın varsa bir bilene belgeyi göster veya imza etmeden evvel kopyasını incelemek istediğini söyle.Kolay gelsin.
CEvabiniz icin tesekkur ederim..
Iyi gunler..