Tahliye edilmeyen evin ev sahibi tarafından işgali
Kiralamış olduğum ev için 1 yıllık sözleşme yaptık. Ev sahibi ayrı bir ilde yaşamakta ve işlerinin bozulduğu ve kendi evinde oturmak istediğini beyan ederek 8. ayda evi boşaltmamı ve son aya ait kira bedelini istemediğini beyan etti ve bende kabul ettim(yazılı bir şey yok)
eşyalarımın bir kısmını geçen hafta taşıdım kalanını almaya geldiğimde eve yerleştiğini komşular camı kırarak girdiğini söylediler. Kalan eşyalarımı alamadım bir kısım param evde kaldı. Dava açacağımı söyledim. Elimde bir belge olmadığını oda hiç kira almadığını beyan ederek icraya vereceğini beyan etti bu durumda ne yapabilirim. Kirasını bir akrabası her ayın 15 inde kapıma gelip elden aldı.
Cevap: Tahliye edilmeyen evin ev sahibi tarafından işgali
Siz Emniyet Birimleri veyahut Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Ancak ev sahibiniz de kira bedellerinin ödenmediği iddiası ile icra takibi/dava yoluna gidebilir zira kiracı kira bedelini ödediğini ispatla yükümlüdür.
Cevap: Tahliye edilmeyen evin ev sahibi tarafından işgali
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Şehirlioğlu rumuzlu üyeden alıntı
Siz Emniyet Birimleri veyahut Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Ancak ev sahibiniz de kira bedellerinin ödenmediği iddiası ile icra takibi/dava yoluna gidebilir zira kiracı kira bedelini ödediğini ispatla yükümlüdür.
Peki ses kaydı delil sayılırmı? Ben onunla tekrar konuşurum ve cep telefonuna kaydederim itiraf edecektir. Fakat bu suçmudur? Suç ise şayet yaptırımı nedir?
Sonuçta iyi niyetle alınan doğruların ortaya çıkması için yapılmış bir şey.