-
Harcama İtirazı
Mrb bundan 1 hafta önce hızlıal.com adresinden alısveris yaptım fakat ürün yollanmadıgı icin ürün kargosu yapılmadan iptal ettirdim ve paramın iadesini istedim.Bunun üzerine bugün itibariyle parayı iade ettiklerini bildirdiler fakat bankayı aradıgımda paranın kartıma iade edilmedigini gördüm.İnternette arastırma yaptım hızlıal.com firması hakkında fakat hicte hos olmayan seyler gördüm...Paramın iadesi icin bankayı aradım Harcama itirazı diye bisey sölediler ve fax numarası verdiler ama nette yazan arkadaslar bunun pek dikkate alınmadıgını faxlara cvp gelmedigini söledir.Acaba paramı nasıl geri alabilir.Yasal olarak hakkımı aramak istiyorum yardımcı olurmusunz lütfen...
-
Cevap: Harcama İtirazı
Merhaba arkaşım. Konu hakkında büyük tecrübe yaşadım. Bankaya harcama itiraz dilekçesi yollayın. Paranın karttan çekildiğini ve ürünün alınmadığını belirtir şekilde. Mutlaka paranızı alıyorsunuz. Banka işyerine teslim yani kargo evrağı soruyor. İşyeri malı teslim edildiğini ıspatlayamazsa paranızı iade ediyor.
2008 yılında bir siteden 21500 tl alısveris yaptım, site 2 gün sonra buhar oldu kapandı. Bankalara itiraz dilekçeleri yazdım. Paramı geri aldım. Bir bankadan 15 gun sonra, bir bankadan 3 ay sonra.
Uluslararası Visa-master kuralları var. Mesafeli satışlar kanunu var.
Mutlaka alıyorsunuz parayı
-
Cevap: Harcama İtirazı
Yalan söyleyemem. Ben hizmeti aldım.
Ama hizmeti aldığım kuruluş bankadan 10 dolar çektiği halde, banka ekstreye yansıtırken 10 doları TL'ye sonra tekrar dolara çevirmiş ve ekstrede 11 dolar görünüyor.
Yani 10 dolarlık ödemeye 11 dolar tahsilat.
Yani marketten 100 liralık alışveriş yapsam önce dolara sonra tekrar TL'ye çevrilip 110 lira alınması gibi bir şey.