Cevap: İnfaz konusunda bilgi
1-infaz durdurulması
2-denetimli serbestlik
3-temyize yollanıp para cezası bunlardan hangisini yapmak için geç kalmamışımdır...[/QUOTE]
Bildiğim kadarıyla
3- kendinde söylediğin gibi temyiz süresini kaçırdığın için temyize yollayıp para cezasına çevrilme vs konusunu için geç kaldın
2- denetimli serbestlik kararda yer alan bir husus olması gerektiğinden onu da kaçırmışsın
1- infazın durdurulması da mahkeme kararıyla olur, olağanüstü bi mazeretin olmadığını varsayarsak bunu da kaçırmışsın...
ama dediğim gibi bunları bildiğim kadarıyla söylüyorum...
diğer arkadaşlar daha doğru bilgi verebilirler
Ceza miktarınızdan dolayı 3 seçenek de mümkün değil maalesef.
peki kanunda bununla ilgili bir açık varmıdır mesela ben hiç bir yazılı evrak almadım ne mahkeme celbi nede karar metni ?
yada bu üç şıkkın sonunda yapılacak başka bi alternatif varmıdır....
Tek kurtulma yolunuz, ceza kararının Tebligat Kanunu'nun 35. maddesine göre tebligat yapılmamış olmasıdır.
Adresinize ceza kararı iletilmemiş ise, temyiz hakkınızı hatalı yada geç tebliğ yüzünden kullanamadıysanız tek çıkış yolunuz bu.
şimdi konuyu detaylına inmersek biraz bu tebligat geleli yakşaık 2 ay olmuş ve evrak muhtara bırakılmış ve ben halen almadım aldırmalımıyom yoksa hepten sonum mu geldi :(
Alıntı:
poconos rumuzlu üyeden alıntı
şimdi konuyu detaylına inmersek biraz bu tebligat geleli yakşaık 2 ay olmuş ve evrak muhtara bırakılmış ve ben halen almadım aldırmalımıyom yoksa hepten sonum mu geldi :(
allah yardımcın olur inşallah ama ilk sicilinse kendi bilgime dayanarak söylüyorum hukukçularımız daha iyi bilir şartlı tahliyeyi gözönünde bulundurur diye tahmin ediyorum.