-
İhtarname Süreci
Merhaba,
Bir senedir kiracı olarak bulunduğum dükkanda Kasım ve Aralık ayı kira bedellerini ödeyemedim. Kira sözleşmemiz kira bedelinin her ay peşin olarak verileceği yer almaktadır. Ödenmeyen 2 aylık kira bedeli üzerine mal sahibi tarafıma ihtarname göndermiş bulunmaktadır.
''İhtarnamenin, tebliği tarihinden itibaren muhattabın ödenmemiş olan borcunu 30 gün içinde ödemesini, aksi halde Borçlar Yasasının ilgili maddesi gereğince aktin feshi kiralananın tahliyesi ve birikmiş kira bedelinin tahsili için dava açılacağını, dava nedeni ile yapılacak tüm giderlerin talep edileceğini bildiririm.''
Şeklinde hazırlanan ihtarname 1 Aralık 2010 tarihinde hazırlanmış ve 14 Aralık 2010 günü postacı yolu ile bana ulaşmıştır.
Bu durumda ne yapmam gerektiğini bilmemekteyim. Kira sözleşmemiz 15 Ocak 2011 tarihinde bitmektedir. İhtarname gönderilmesine neden olan borcumu ödemem durumunda, kira sözleşmesi süresi bitimine kadar herhangi bir yaptırım olabilir mi? Kira sözleşmesi (15 Ocak 2011) tarihinde bitiyor. Sözleşme bitim tarihinden hemen sonra dükkanı boşaltmam gerekiyor mu yoksa kanun bana çıkabilmem için bir süre tanıyor mu?
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
-
Cevap: İhtarname Süreci
Kira dönemi bitmek üzere. İhtar edilen geçmiş aylar borcunuzu ve zamanı gelen kiraları muntazam öderseniz bir sorun olmaz.
Yılbaşına dek akdin yenilenmeyeceğine ve mecurun tahliye etmenize dair bir bildirimde bulunmazlarsa kontratınız bir yıl daha aynı şartlarla uzayabilir diğer bir deyimle yenilenmiş olur. Kontratınız yenilenmezse tahliye için süreniz olur. İcra dairesinden bu konuda bir yazı gelir.
-
Cevap: İhtarname Süreci
Engin Bey,
Verdiğiniz bilgiler ve hassasiyetiniz için teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar,
Saygılar.