Eski eşim fatura irsaliye ve kaşeme el koydu
Eşim boşanma kararı almamızla birlikte iş yerimde bana ait olan ve faturaları şu an elimde olan makinalarıma ve fatura ,irsaliye,kaşeme şu an faailyet gösterdiği yere götürmek suretiyle el koydu.En son ağustos2009 da fatura bilgim dahilinde kullanıldı ve ben o tarihten itibaren faturamı geri alamadım.Vergi dairesinde memur olan bir kiş tarafından muhasebem tutulmakta idi.Bu şahıs aynı zamanda halen eski eşimin muhasebesini tutmaktadır.eşim ile beraber bana ait olan makinalarımı benim haberim olmaksızın benim üzerime satış yapmak suretiyle iş yerimi kapatmaya çalıştılar fakat haberim olunca yapamadılar.Bugüne kadar tüm iyi niyetimle ve beni aradaki muhasebemizi tutan memurun verecek diye oyalaması ile bekledim.İş yerimi şu an kapatmam gerekiyor ve bunun için bu evraklar şart.Ayrıca beni bu kadar mağdur eden şahıstan makinalarımıda geri almak istiyorum.konuyla ilgili fikir ve yardımcı olursanız sevinirim tşk ler...
Cevap: Eski eşim fatura irsaliye ve kaşeme el koydu
Bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi vererek veya şifai olarak şikayetinizi bildirmeniz durumunda kişi hakkında ''Hırsızlık'' suçu ile ilgili soruşturma başlatılacağını düşünüyorum. Toplanan deliller yeterli ise, kişi hakkında görevli Ceza Mahkmesine kamu davası açılacaktır. Kişinin sizin eski eşiniz olması cezada şahsi indirim nedeni olarak düzenlenmiştir. TCK.nın 167/2. maddesi şöyledir:
''Bu suçların, haklarında ayrılık kararı verilmiş olan eşlerden birinin, aynı konutta beraber yaşamayan kardeşlerden birinin, aynı konutta beraber yaşamakta olan amca, dayı, hala, teyze, yeğen veya ikinci derecede kayın hısımlarının zararına olarak işlenmesi halinde; ilgili akraba hakkında şikayet üzerine verilecek ceza, yarısı oranında indirilir.''