Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunduğunuz anlaşıldığından?
Merhabalar
Başlıktada yazdığım üzere bugün bir ''idari para cezasına esas savunma'' başlığı olan bi yazı aldım, nüfus müdürlüğünden gönderilmiş. Üzerinde şu anda yaşadığım adres var nüfus bilgilerim var ve devamında da '' kolluk makamınca yapılan tahkikat neticesinde gerçeğe aykırı adres beyanında bulunduğunuz anlaşıldığından: Nüfus Hizmetleri Kanununun 68 inci maddesinin birinci fıkrası (c) bendi uyarınca 660 TL idari para cezası ile cezalandırılmanız gerekmektedir.'' yazısı vardı.
Bundan fazlada bişey yok bilgi olarak, doğrusu bundan fazla bişey anlamadım. Ama aklıma gelen bundan 4-5 ay kadar önce yani ağustos ayında çocuğumu okula yazdırmak için ikametgah değişikliği yaptırmıştım bir buçuk ay kadar şu anda kaldıgım adresten farklı bi yerde bulunmuştum. Bir bucuk ay geçtikten sonra tekrar şu an olduğum adrese aldırmıştım ikametgahımı, ve bildiğim kadarıyla herşey kanunlara uygun olarak yapıldı. Şimdi bu durumda ben niye ceza aldım ? Bu cezaya nasıl itiraz edecem, itirazdan bi sonuç alabilirmiyim? Aslında kafama takılan bir sürü soru var çünkü en başta bana gönderilen bilgi kağıdında yeterince bilgi yok sadece ceza kestik bunu ödeyin şeklinde bi anlatım var sadece. Bu konuda bilgisi olanlar yol gösterebilirse memnun olurum yada en azından bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum..
Teşekkürler..
Cevap: Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunduğunuz anlaşıldığından?
Sizinde bildirdiğiniz gibi Kolluk Kuvvetlerinin yaptığı araştırma sonucu oturduğunuzu beyan ettiğiniz adreste oturmadığınız tespit edildiğinden dolayı idari para cezası kesilmiş.
Nüfus müdürlüğüne gidip konuyla ilgili bilgi alabilirsin. Yani hangi adreste oturmadığından dolayı ceza kesmişler vs.
Ayrıca bu tür cezalarda ve maliyeden gelen cezalarda konuyla ilgili geniş bilgi yer almıyor. Trafik cezası gibi düşünün. Kesip gönderiyorlar.
Bulunduğum yerde bir akrabamıza kesmişlerdi, tanıdıklar vasıtasıyla halletmiştik ve cezayı iptal ettirmiştik :)
Ancak sizin durumunuz öncelikle Nüfus müdürlüğüne giderek hangi adresten dolayı ceza aldığınızı öğrenmek ve müdüre gerekli açıklamaları yaparak nasıl iptal edilebileceği yolunu aramaktır.
Yani nasıl bana ceza kesersiniz, nasıl kağıt derseniz olaylar biraz daha sarpa sarar...
Kolay gelsin
Cevap: Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunduğunuz anlaşıldığından?
Teşekkür ederim mesajın için, evet öncelikle nufus müdürlüğüne gidip görüşecem durduk yere 660 tl ceza verilir mi bu devirde ya bu adamların aklı başında değil bence.