İşçilere verilen öğle yemeği ve servis hizmeti
Merhaba ben 5 yıldır çalıştığım işyerimden geçen ay ayrıldım.işyerimde 2 yıl satış elemanı olarak daha sonra 3 yılda kasa görevlisi olarak çalıştım.Patronum tekrar satış elemanı olarak çalışmamı istediğinde işten ayrıldım.Kıdem tazminatımı ödemedikleri için dava açtım kullanmadığım haftalık ve yıllık izin ücretlerimi fazla mesai ücretimi ve tazminatımı talep ettim.Bu işyerinde 5 yıl boyunca izinsiz günde 13 saat çalıştım fazla para verdiler ama resmi olarak sgk ya asgari ücret üzerinden bildirimde bulunmuşlar.
Patronum çalıştığım süre boyunca bana günde 2 kez yemek verdiğini ayrıca beni hergün özel araçla evimden alıp iş çıkışı evime bıraktığını bununda maliyetinin 5 yılda 35000.00 tl olduğunu işverenin böyle bir zorunluluğu olmadığını bunu cari hesabıma yazdığını ve karşı dava açacağını söylüyor.Böyle bir davada işverenim ve benim haklılık yönlerimiz nelerdir.Dava açabilirmi ben açtığım davayı kazanabilirmiyim.Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Cevap: İşçilere verilen öğle yemeği ve servis hizmeti
Sen davanı kazanırsın kardeşim çünkü patronun işe giriş çıkış larda senin imzanı alması gerekir ve bunu ibraz etmek zorunluluğu vardır kıdem ihbar tazminatı ve fazla mesai hakkını alırsın karşı dava açsada bişey alamaz kendi servis hizmeti vermiştir.