Kredi kartı borcuna avukatımın delilleri vermemesi
Öncelikle herkese iyi çalışmalar diliyorum.SSK lı çalıştığım Şirket kredi kartına kefil gösterilerek eski çalıştığım şirketin batması sonucu banka tarafıma icra yoluyla ödeme talimatı çıkartmıştır ve buna nazaran ben de borca itiraz edip sorumlu olmadığımı beyan ettim. Asliye Ticaret mahkemesinde tarafıma dava açılmış ve avukatım aracılığı ile de davaya girip kabul etmediğimi elimde ilgili kredi kartı harcamalarının faturaları olduğunu ve bütün faturaların da ilgili şirkete kesildiğini söyledim. nitekim 20 gün kesin süre verildi , akabinde de bilirkişi istendi.
20 gün süreiçinde de avukatım sağolsun idda ettiğim delilleri dosyaya sunmamış unutmuş ve bundan haberim yok tabiki. bu durumda sonuç ne olacaktır ? elimde her defasında delillerle gitmeme rağmen hakimin kabul etmemesi bunu verdiğim sürede dosyaya sunacaksınız demesi ve bide o süreyi avukatımın unutması!! bu durumda ne yapmam gerekiyor? neticede benim borcum olmayan birşeyi neden ben ödüyorum ? bu aksilikler yüzünden dava kapatılıp bu borcu bana ödetirler mi ? kefillik içinde imzaladığım herhangi bir evrak topluluğu bulunmamaktadır. sadece postacı kartı verirken ben imzaladım ve imzaladığım şey kutucuklar içinde adımı yazması ve yanına da imzamı almaları oldu. ne bankanın antetli bir kağıdıydı nede tarafıma bir kopyası verildi. sadece en üste küçük puntolarla borca kefil olduğum ibaresi de yazıyormuş dava dosyasında görmek nasip oldu..kart ayrıca ilgili şirket adına çıkarılmış bir karttı ve sürekli muhasebe departmanında duruyordu. kullanılması gerektiğinde muhasebe kartı kullanacak kişiye veriyordu ve kullanılıyordu. değerli zamanınızı çaldığım için özür dilerim saygılarımla.
Cevap: Kredi kartı borcuna avukatımın delilleri vermemesi
Merhaba,
Sunmak istediğiniz belgeleri davaya ilişkin beyanlarınızın ekinde yine de sunmalı ve bunu dosya bilirkişi incelemesine gitmeden önce yapmalısınız. Şirket kredi kartlarına kart hamillerinin kefilmiş gibi gösterilmesi çoğu yönden tartışmaya açık bir konu. Avukatınızın yakın ilgisi ve takibini sağlayarak devam etmenizi öneririm.
Saygılarımla,
Cevap: Kredi kartı borcuna avukatımın delilleri vermemesi
Teşekkür ederim.. delillerim zaten harcaması yapılan faturalar ve hepside ilgili şirketin adına. bütün sözleşmeler de şirket sahibi tarafından imzalanmış fakat neticede banka yakaladığını bırakmadığı için böyle birşey geldi başıma.. delilleri dosyaya eklettim her nekadar 20 gün gecikmişte olsak... bilirkişiye de ayrıca ismini öğrenip bulup iletmem gerekiyor mu ? bakalım sonuç ne olacak umarım benden almazlar bu parayı.. çünkü bir şahsın bir şirkete kefil olması çok saçma geliyor bana..