Kaçakcılık memuriyete engel mi?
oncelıkle merhaba..
2001 yılında 2. el cep telefonu satarken yakalandım ve kacakcılıktan yargılandım 1 gun nezarethanede kaldım ve ertesı sabah savcılıga sevk edıldım aksam uzeri serbest bırakıldım ben olay orda bitti sandım 2005 yılında polısın kımlık kontrolu esnasında yakalama emrı oldugu nu ogrendım ve yakalandım:) 400 tl para cezam varmıs onu yatırdıktan sonra tekrar serbest bırakıldım ama bu suc benım scılıme işlemıs 2010 mayıs ayında adlı sicıl kaydımı sildirdim ama arşiv kaydı silinmedı ve bana soylenen onun sılınmiyecegi
ben 2005 ten beri kamu kurulusunda işci olarak clısıyorum ve hic bir engel teşkil etmedi yalnız bizim kurum(tedaş) özelleşti ben özel şirketle calışmak istemıyorum ve 4-c ye gecmeyi dusunuorum şayet 4-c ye gecersem atanacagım kurum arşiv kaydım var diye bana sorun cıkartabılırmı??
ikincisi bu işledıgım suc memur olmama engel mi cunku bu sene tekrar kpss ye girdim ve 90 puan civarı beklıyorum
Cevap: Kaçakcılık memuriyete engel mi?
Bu konuda bana yardımcı olabılecek kimse yokmu?
Cezanın hangi maddelere göre verildiğini tam olarak yazarasanız yardımcı olabiliriz...
Onu bilmiyorumda adli sicil aldıgımda arşiv kaydında bu cıkıyor
006802006C0038662 (06810588-06) 19.11.2001 1918SA 25/2 33/S.
İSTANBUL:1.aslcm 60,28 ytl p. 24/03/2005 2001/1614-2005/324 02/12/2005
şimdiden yardımlarınız icin teşekkurler
1918 sayılı Kaçakçılığın Men Ve Takibine Dair Kanun'nu 25/2 nci ve 33/sonuncu madde hükümlerine göre cezalandırılmışsınız.
DMK 48'inci maddede de "kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak." ibaresi yer almaktadır. Bu durumda memur olamazsınız...
Ancak, Danıştay'ın, bu sürenin sonsuz olamayacağına ve 5 yıl sonra memurluğa atanabileceğine yönelik kararları da vardır.
İlginizden dolayı teşekkurler o sucun uzerınden 5 yıl gecmiş...
anladıgım kadarıyla danıştay kararını emsal gostererek hak talebınde bulunabılırım umarım yanlış anlamamışımdır
Siz, ilgili Danıştay kararlarını bulunuz. Yeni TCK'nun " 53.maddede yazılı haklardan ömürboyu mahrumiyet yoktur." demesine rağmen; ilgili Danıştay kararlarındaki "idarenin takdir hakkı"ndan söz etmesini de göz önünde bulundurunuz. Türkçe'si: "Adli Sicil Kanunu'na eklenen 13/A maddesinde belirtilen süreleri tamamladıktan sonra; kamu görevine engel bir durum kalmamış olsa da; "memuriyete alınıp alınmamanız" idarenin takdirine kalmıştır" demekte..."niye almıyorsunuz?" diyemezsiniz...
İyi günler...
benım anlamadıgım benım sucum yuzkızartıcı suc deıl ayrıca ortada herhangı bır hapis cezasıda yok sadece para cezası 60ytl benım sucum istihlak kaçakçılığı na girmıormu?? kımılerı bana hic bir engel olmaz onunde dıyor hali hazırda benım bir işim var kamuda işciyim ama bizim kurum özelleştı memur olmak istıorum memur olabılmem ıcın obur taraftan istifa etmek zorundayım benim korkum pirince göz dikerken eldeki bulgurdan olmayalım birileri icimi ferahlatacak bişiler soylesin lutfen geceleri yatamıorum artık:(
5. (Değişik alt bent: 10/01/1991 - 3697/1 md.;Değişik altbent: 23/01/2008-5728 S.K./317.mad) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
-----
Sözünü ettiğim "TCK'nın 53/1 deki haklardan ömür boyu mahrumiyet yoktur" demesi ve bu ifadeye tezat olan "Adli Sicil K."na, engelleyici durumu kaldırmak için, 13/A maddesi eklendi. Yani görünürde "makul süreleri tamamlamış kişilerin "kamu görevi" yapmasına engel bir durum kalmamış" oldu. Bu sefer; yasa koyucu; memur olma şartlarını düzenleyen 657 S.K.nun 48/5. maddesine yukarıda gördüğünüz "Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile.." hükmünü ekledi. Özetle durum şöyle oldu: TCK 53/1 de yazılı "kamu görevleri"nden "memur olma hakkı" engellenmiş oldu. Belirli süreler tamamlandıktan sonra; milletvekili, belediye başkanı, muhtar... olunabiliyorken; memur olunamıyor. Üstelik; Millletvekili Seçimi K.nda "şu, şu suçları işlemiş olanlar; milletvekili olamaz" demesine rağmen. Y TCK.nın yürürlüğe girmesinden sonra yapılan ilk genel seçimde YSK; "kanuna göre; milletvekili olamayacakların" adaylıklarının -belli süreleri tamamlamış olmaları şartıyla- kabul edileceğine dair, karar almıştı.
Sizin suçunuzun niteliği hakkında bir yorum yapamıyorum.Hukuçu değilim çünkü...
Memlekette; "hukuken" var olan; "anormallik"ten söz ediyorum.
İyi günler...
Bu konuyla ilgili bana kesın bırsey soyleyebılecek hukukcu kimse yokmu acaba???