Cevap: Şeriata göre paylaşım..
Anlamadığım şey, madem Şeriata göre deyip kadına birşey vermiyorlar, peki herşeyin üstüne oturan halan kadın değilmi?
Şeriat'a göre kadına miras verilmezmiymiş? O zamana kadar kendisi mal gibi miras kalan kadına İslam ilk defa miras hakkı tanıdı.
Türkiye Cumhuriyeti,Laik,Demokratik ve Hukuk devletidir.
Bahsettiğiniz konuda Miras Hukukuna girer.
Bir avukattan destek alabilirsiniz..
Ben de gerçekten güvenebileceğim bir avukat araştırmasındayım.Benim merak ettiğim sözleşme olduğu için mahkemeye gitme hakkım var mı? Şansım var mı yani?Teşekkürler.
Alıntı:
adrej rumuzlu üyeden alıntı
Ben de gerçekten güvenebileceğim bir avukat araştırmasındayım.Benim merak ettiğim sözleşme olduğu için mahkemeye gitme hakkım var mı? Şansım var mı yani?Teşekkürler.
Genel kural olarak sözleşme, sözleşmeyi yapan tarafları bağlar. Dini kurallara göre miras paylaşımı ve bu yolla bir kısım varislerin haklarından mahrum edilmesi düşünülemez. Medeni hukuk ve miras hukuku alanında ihtisas sahibi bir avukattan alacağınız destek sorununuzun çözümü için en akıllıca yöntemdir.
Şeriat kuran kuran kanunları anlamına gelir bildiğim kadarı ile, yine kurana göre mirasçı olmasalar dahi hazır bulunan yetimlere pay verilmesi uygundur kuranda olmayanı kurana yükletmekte günahların en ağırındandır ayrıca babanızın payı şeriate göre halanızın iki katıdır. Halanıza kuranı okumasını önerin cehennem kastedilerek onlar orada ebedi kalıcıdır gibi bir söz var. Sİzden helallik almadan ölmesin derim.
Peki kalan arsa ile ilgili olarak ne yapılabilir?Kiracıyı tek çıkarma hakkım var mı?
Şeriatta böyle bir hüküm yok, kandırılmışsınız. Ama dedeniz şerri kurallara göre miras payını vasiyet etmiş olabilir. Keşke bilen birine zamanında sorsaydınız. Şerri mirasta da kızdan olan torun pay sahibidir. Ama şöyle bir durum var, bunun şeriatla alakası yok, laik, demokratik bir hukuk devletinde de ölen kişi, kalan kişiye mirasçı olamaz. Bir kişi ölünce mirasçılık vasfını yitirir. Bu tüm hukuk rejimlerinde hemen hemen böyledir.
Alıntı:
Raşit Tavus rumuzlu üyeden alıntı
Şeriatta böyle bir hüküm yok, kandırılmışsınız. Ama dedeniz şerri kurallara göre miras payını vasiyet etmiş olabilir. Keşke bilen birine zamanında sorsaydınız. Şerri mirasta da kızdan olan torun pay sahibidir. Ama şöyle bir durum var, bunun şeriatla alakası yok, laik, demokratik bir hukuk devletinde de ölen kişi, kalan kişiye mirasçı olamaz. Bir kişi ölünce mirasçılık vasfını yitirir. Bu tüm hukuk rejimlerinde hemen hemen böyledir.
Slm
Raşit Bey bey ölen kişi kalan kişiye mirasçı olamaz derken oğul ölünce saklı payı olmuyormu yani çocuklarına intikal edecek bir pay yada anlatmak istenilen vasiyetle çıkarılabiliyormu? ölen mirasçı kafam karıştı bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.
Saygılar :)