Üst Komşumuzla Geçimsizlik
Yeni aldığım zemin kat dairemde gürültüden dolayı yoğun şekilde şikayetimiz var. Üst komşumu nezaket kuralları çerçevesinde uyarmama rağmen ilerleyen zaman içerisinde aramızda tatsızlık yaşanmaya başladı.Gerek ben gerek kendileri ev sahibi konumunda. Konuyu bu aşamadan sonra site yönetimine bildirdim. Ayrıca apartmanda benim haricimde 3 hane daha gürültü konusunda dilekçe vermeye hazır olduklarını belirttiler.
Karşı komuşum ve iki kat üstümde oturan komşularımlada aralarında ayrıca hakaret içeren kavgalar gerçekleşti.
Site yönetminide haberdar etmemize rağmen sonuç alamıyoruz. Yaşadığım sıkıntılar neticesinde yeni aldığım evi satma durumuna gelmiş bulunmaktayım. Bu aşamadan sonra izlememiz gereken yöntem konusunda fikirlerinizi alabilirsem çok memnun olurum.
Cevap: Üst Komşumuzla Geçimsizlik
Yeni konu açmadan önce tarama yaparak benzer konuları incelemek daha yararlı olur. Sorununuzla ilgili cevaplanmış çok sayıda mesaj var.
5326 sayılı Kabahatler Kanunu
Madde 36; GÜRÜLTÜ
(1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir.
(2) Bu fiilin bir ticari işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.
(3) Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.
Cevap: Üst Komşumuzla Geçimsizlik
İlginize çok teşekkür ediyorum.
Konu hakkında forumlarda direkt olarak bir konu başlığına belkide dikkat etmediğim için ulaşamadım.
Bundan sonrası için dikkat edilecektir.
İyilikler dilerim