Mantolama şirketi yolsuzluğu
Merhaba,
Binamıza mantolama yaptırmak için şirketle anlaştık ağustos ayında ve 3 Eylül iskele kuruldu. Bugün itibariyle yapılması gereken işin, yarısı dahi bitmiş değil. Normalde, kasım ayında bitmesi gerekiyordu fakat durum böyle.
Buna rağmen çalışan işçi sayısı 7-8 civarıyken 2ye3e düşürülmüş, işçiler 2-3 sefer grev yaparak paralarını alamadıklarını; paralarının hiç ödenmediğini belirtmişlerdir şirket tarafından.
Bu mantolama süresi boyunca hiçbir resmi belge sunulmadı yönetime. Sözleşmede yer alan marka veya ürünlerin tamamı kullanılmadı, farklı ürünler daha ucuz ürünler kullanıldı. Zaman zaman yan malzeme kullanıldı. Faaliyet rapordu sunulmadı bize.
Biz yönetim olarak ödemenin yarısını yaptık. Ve mağduruz. Sözleşmede ne yazık ki tarih yok. Ama herhalde bilirkişi filan bunu anlayabilir.
Şirket sahibi hala geri kalan ödemeyi yapmamızı istemekte ve de bizi tehdit etmekte; işi bırakmak gibi tehditler. Sıkça yapmak bunu.
Bu durumda ne yapabiliriz? Yardımcı olursanız sevinirim...
Cevap: Mantolama şirketi yolsuzluğu
Yapacağınız en öncelikli şey, inşaatın durumu, kullanılan malzemenin sözleşmeye aykırılığı, inşaatın süresinde size teslim edilmediği, yapılması gereken işlerin maliyeti hususlarında "tespit davası" açmaktır. Alacağınız raporu karşı tarafa tebliğ ettirip, sözleşmeyi fesih, ödemenizi iade talebi ve sair yollara başvurabilirsiniz.
Ne kadar sürer bu işlemler, yani dava açsak uzun aylar sürmez mi? Şu an iskeleler kurulu çünkü binaya. Mağdur olma durumu var.
Alıntı:
zatzot rumuzlu üyeden alıntı
Ne kadar sürer bu işlemler, yani dava açsak uzun aylar sürmez mi? Şu an iskeleler kurulu çünkü binaya. Mağdur olma durumu var.
Tespit davalarında, talebiniz kabul edilir ise, derhal keşif ve bilirkişi incelemesi için gün tayin edilir ve incelemenin akabinde de bilirkişi raporu düzenlenir. Zararınızın tespiti için en hızlı yol budur.
iyi günler dilerim. ben sizin mantolama yolsuzluğu ile ilgili yazınızı okuyunca çok şaşırdım. çünkü tarihler dışında diğer herşey bizim başımıza gelenin aynısı. bizde şuan iskele kurulu bir şekilde bekliyoruz öyle. mümkünse size 2 sorum olacak.
1- sorununuzu çözdüyseniz ne şekilde çözdünüz?
2- birebir aynı olay söz konusu acaba aynı firmadan bahsediyor olabilirmiyiz?