Aile içi şiddet ve hakaret
Merhabalar;
Ben 18 yaşındayım. Evimizde huzur yok babamın ben olmak üzere ablama,anneme uyguladığı şiddet ve hakaretler var ben bu durumdan çok sıkıldım çünkü psikolojik etkileniyorum örneğin derslerime kendimi veremiyorum çöküntü içerisindeyim... Benim sormak istediğim şu; Annem önceden boşanmak istedi fakat 18 yaşımı doldurmamıştım ve babam annemi beni göstermemekle tehdit etti ve boşanmadılar. Babamın bir geliri yoktu sonradan maaşı bağlandı aldığı bir maaş var annem ise bu maaşı ona yedirmemek için boşanmıyor ama ben artık katlanamıyorum birde babam her annem boşanma davasını açsa evi alırım sizden diye tedtit savuruyor benim de sormak istediğim bu yani boşansalar evi alabilirmi? yarısı annemin üzerine yarısı babamın bildiğim kadarıyla ne yapmamız gerekiyor bilgi verirseniz çok sevinirim kötü şeyler olmadan bunun önüne geçmek , anneme ve ablama huzur sağlamak istiyorum ...
Şimdiden teşekkür ederim böyle bir site açarak yardım ettiğiniz için ...
Cevap: Aile içi şiddet ve hakaret ...
Alıntı:
Nisa_ rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Ben 18 yaşındayım. Evimizde huzur yok babamın ben olmak üzere ablama,anneme uyguladığı şiddet ve hakaretler var ben bu durumdan çok sıkıldım çünkü psikolojik etkileniyorum örneğin derslerime kendimi veremiyorum çöküntü içerisindeyim... Benim sormak istediğim şu; Annem önceden boşanmak istedi fakat 18 yaşımı doldurmamıştım ve babam annemi beni göstermemekle tehdit etti ve boşanmadılar. Babamın bir geliri yoktu sonradan maaşı bağlandı aldığı bir maaş var annem ise bu maaşı ona yedirmemek için boşanmıyor ama ben artık katlanamıyorum birde babam her annem boşanma davasını açsa evi alırım sizden diye tedtit savuruyor benim de sormak istediğim bu yani boşansalar evi alabilirmi? yarısı annemin üzerine yarısı babamın bildiğim kadarıyla ne yapmamız gerekiyor bilgi verirseniz çok sevinirim kötü şeyler olmadan bunun önüne geçmek , anneme ve ablama huzur sağlamak istiyorum ...
Şimdiden teşekkür ederim böyle bir site açarak yardım ettiğiniz için ...
Anneniz gerçekten boşanmak istiyormu ?
Anneniz çalışıyormu ? Boşanma halinde ekonomik olarak ayakta kalabilecek güçtemi ?
Ablanız çalışıyormu, evlimi , öğrencimi ?
Siz 18 yaşınızda olduğunuz için kimle yaşamak istediğinize siz karar verirsiniz. Hakim size görüşünüzü soracaktır.
Anneniz boşanma davası ile birlikte tedbir nafakası talep edebilir. Anne ve babanız hakkında yapılacak olan ekonomik ve sosyal durum araştırmasının sonuçlarına göre tedbir nafakası hükmedilecektir.
Çalışmayan çocukları olarak siz (18 yaşınızı dodlurmuş olmanız gerek) ve ablanız ayrı ayrı babanıza nafaka davası açabilirsiniz. 18 yaşınızı doldurmamış iseniz anneniz boşanma davası içerisinde sizin içinde nafaka talebinde bulunabilir.
Oturduğunuz ev anne ve babanız adına yarı ortak tapulu ise tarafların arasında başkaca da bir anlaşma yoksa yarı yarıa pay edilir. Şayet tapu taraflardan yalnızca bir tanesine ait ise bu durumda evin edinim tarihi önemlidir. 01.01.2001 tarihinden önce alınmış ve tapu tescili yapılmışsa ev tapuda adı geçen kişiye aitdir. Diğer taraf evin alınması sırasında katkısı varsa bunu ispat etmek durumundadır
ev 01.01.2002 tarihinden sonra alınmışsa ve taraflar arasında başkaca bir mal rejimi sözleşmesi benimsenmemişse yasal mal rejimine tabii olup taraflar arasında eşit pay edilecektir.
Cevap: Aile içi şiddet ve hakaret ...
Söyle söylim annem bana bir laf söylemişti evi alma korkusu olmasa boşardım diye bu durumdan istediğini fakat korktuğu için katlandığını düşünüyorum başka sebeplerde olabilir tabi mesela babam annem ne zaman boşanalım dese yalvarır yakarır vazgeçirir... Annem çalışmıyor emekli maaşı çok iyi bir ekonomik zorluk yaşamaz ayrıca ablamda çalışıyor ve onunda maaşı iyi ve bekar ... Benim görüşüm belli geçmişte annem bunun korkusunu yaşadı ama 18 yaşında olduğum için artık tercih yapabilirim tabiki belli seçimimde... Babamın bir maası var oda düşük miktarda eli açık olduğu için o para 1 günde bitiyor annemin eline bakıyor yani annem olmasa sürünücek ondan birazda boşanmıyor ayrıca bir kere boşanma davası oldu aralarında ama babam mahkemeye bile gitmedi hani ne düzgün duruyor nede boşanıyor ... 2002 den sonra alındı ev evet peki eşit pay derken nasıl olucak biraz açıklarmısınız bu konuda bir bilgim yokta... Cevap içinde teşekkür ederim...