Cevap: Senedimi ödeyemiyorum
Noter kanalı ile ihtarname yollayıp senetlerin bankadan alındığı ödeme için müracaat edildiğinde senedin kaybolduğu iddia edildiği buna rağmen senet istirdadı kaydı ile ödemenin banka hesabına yapıldığı gecikmenin kendilerinden kaynaklandığı kötü niyetle temerrüt oluşturulmaya çalışıldığı vadesi gelmeyen senetlerin işleme konulması halinde savcılığa şikayet edileceği ayrıca yargı yoluna gidilip itiraz edileceği ve uğranacak zararın tazmin edileceğine dair bildirim yapılabilir. İhtiyati haciz kararına da bu ihtarname ve tanıklar ile itiraz edilebilir.
Merhaba,
İzninizle benim bir sorum olacak, tahsil İcin bankaya verilen senet protesto olduktan sonra alacaklı seneti bankadan geri alıyor ve biz ödeme İcin bankaya gittiğimizde bu durumu öğreniyoruz, bir kaç ay alacaklıya ulaşamıyoruz ve aradan yaklaşık 3 ay geçtikten sonra 3. Bir şahıs bizi arıyor, alacaklı ile bir is yaptığını ve karşılığında vadesi gecmis bu seneti aldığını, seneti kandı adına icra takibine koyduğunu öğrendik. Tebliğ biz sehir dısında iken muhtara yapılmış ve bu nedenle itiraz süresinde geçirmiş durumdayız. Bu konu ile ilgili nasıl. Bir yol izlememizi önerirsiniz?
İcra dairesinde hesap çıkartıp Karşı tarafla da anlaşıp uzlaşıp ödemek bence en makul olanıdır. İtiraz sebeplerinizden netice elde edebileceğinize ben inanmıyorum çünkü.