Mirasçılardan birinin kendi payının tescili
Saygılarımı sunarak bir konu hakkında sorum olacaktı
Dedesinden miras kalan torunlardan biri mahkemeden veraset ilamı alıp miras kalan araziden kendine düşen miras kalan kısmı tapudan kendi üzerine alabilir mi?
Çünkü bu torundan başkası mirası bırakan vefatı üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen devir işlemlerini yapmıyorlar
sonuçta yaklaşık 20 mirasçıdan birisi olan bu torun kendi mirasını almak ve araziden kendine düşen payı tapuda tescil ettirmek istiyor
*bu torun tek başına mahkemeden veraset ilamı alabilir mi?
*Veraset ilamını alıp sadece kendine düşen pay için veraset beyannamesi verebilir mi?
* En önemlisi diğer mirasçılar olmadan kendi başına (sonuçta kendiside bir mirasçı ve diğer mirasçılar işlemleri yapmıyorlar) tek başına tapuya gidip sadece kendine düşen payı kadar arazinin tapusunu üstüne alabilir mi?
veya bu mirasçı kendi payını üstüne almak için ne yapmalıdır?
Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum
Saygılar
Cevap: Mirasçılardan birinin kendi payının tescili
üstadlardan yardım bekliyorum
teşekkürler
Sevgili Kızıldereli,
Veraset ilamı almak için Sulh Hukuk Mahkemesi'nde Veraset Davası açılabilir.Bu davayı mirasçılardan herhangi biri veya birkaçı ya da hepsi birlikte açabilir.
Dedeniz öldükten sonra aranızda tereke paylaşımını rızai ya da kazai olarak yapmadıysanız; ve mirasçılarla rızai olarak anlaşamıyorsanız Terekenin Taksimi Davası açabilirsiniz.Bu dava, yasal ve atanmış mirasçılar tarafından miras bırakanın yerleşim yeri Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılabilir.Dava terekenin tamamı için açılmalıdır.
Eğer tereke paylaşımı yapılmış, sadece paylı mülkiyet sona erdirilmemişse Paylı Mülkiyetin Sona Erdirilmesi Davası'nı miras bırakanın son yerleşim yeri Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açabilirsiniz.Bu dava da mirasçılardan herhangi biri tarafından açılabilir.
Sayın avukatım çok teşekkürler
şimdi hiçbir anlaşma yoktur mirasçılar arasında o zaman arsanın hangi kısmı kime kalacak diye mi açılacak bu dava
yani dava açıldığında mirasçıların payına göre arazi bölüştürülecek ve davayı açan torunda kendine düşen kısmı üstüne tescil yaptırabilir mi?
Saygılar