Cevap: Öğrenciler ne istiyor?
İnsanlar her zaman bir şeyler ister ister öğrenci olsun ister vekil her zaman bir dizi istek vardır ama vekil ile öğrencinin ortak noktası nedir derseniz tabi şahsi düşüncem ikiside menfaat ister. Ben bir gösteri olsunki görmedim üniversitenin bütçesi üzerinde söz hakkı talebi ama harçlar düşürülsün dendimi? sorumluluk yok tam tersi sorumluluktan bir kaçış. Hiç gündeme gelmesede ben merak etmişimdir misal Çukurova Üniversitesinin bütçesini eminimki astronomik rakamlar mevcuttur üniversiteler bilim üreten merkezler olmalıdır bu bilgininde bir bedeli vardır devlet ve harç desteği ile ayakta kalan yerler değil daha pek çok şey söylenir ama duymak isteyen olmadıktan sonra görmek isteyen olmadıktan sonra
Alıntı:
yas2010 rumuzlu üyeden alıntı
Öğrenciler ne istiyor?
AKP bir sefer olsun öğrencileri anladı, onuda yanlış anladı.
Bu öğrencilerle ilgili CHP'nin tavrı nedir acaba?
Benim basından takip ettiğim kadarı ile Sayın Kılıçdaroğlu, "bugün yumurta atan yarın taş atar" diye bir laf etti.
Sayın Süheyl Batum da bu gençlere "faşistler" diye bağırmıştı, ama sonradan üstün kıvırma yeteneğini göstererek, "ben böyle bir şey demedim" dedi.
bence öğrencilerin fikirlerini açıklama şekilleride bu noktada önem kazanıyor.polisin yaptığı tamamen orantısız güç kullanımıdır buna katılıyorum fakat yumurtayla sopayla taşla gelen öğrenciler de pek sağlıklı düşünüyor sayılmazlar.bunuda bir öğrenci olarak yeterince dinlenmemelerine sorunlarına kalıcı bir çözüm getirilmesi yerine şiddete maruz kalmalarına ya da geçici çözümler üretilmesine bağlıyorum.yürüryüşlerini ya da açıklamalarını yapmak için yumurtalara başvurmaları hukumeti haklı çıkarıyor bu noktada istediklerini ifade etmek için bu yollara başvurmasalardı hukumetinde bahanesi kalmayacak ve öğrencileri suçlayamayacaktı en azından bu orantısız güç kullanılan olay için durum böyle...
Yumurta atmakla hak aranmaz,iki Anayasa Profesörünü konuşturmamaklada hak aranmaz,davet edilmediğiniz yere zorla girmeye çalışmaklada hak aranmaz.
Hukuk Devletinde ve Demokrasilerde daha medeni yollar vardır.
Randevu talep edersiniz,olmadımı.
Pankart açarsınız,olmadımı.
Slogan atar,yürüyüş yaparsınız,olmadımı.
Basın yoluyla sesinizi duyurmaya çalışırsınız,olmadımı.
Sandıkta gereğini yaparsınız...Büyük ihtimalle,birileri ilgilenir sizinle.
Eğer yine olmadı diyorsanız,aklıma başka çare gelmiyor benim.
Biber gazı, silah ve jop'u düşününce "YUMURTA" gerçekten orantısız güç!
Konunun diğer yanı...
Bir memlekette harçlar, yurt/yemek ücretleri ve bilumum eğitim giderlerinin yüksekliğini protesto etmek neden "marjinal isi" olarak gorulur?
Bir diğer bakışla....
Asgari ücretle geçinen ebeveynler, giderleri maaşlarını aşan üniversiteli çocuklarının bu konudaki muhtemel isyanını neden tehlikeli bulur?
İlginç değil mi?..
Gani Yıldız' ın konuya bir de başka bir bakışı var ki:)... Tam ergenekonluk:)
"Son gelişmelerden sonra hükümetin gündeminde, yumurta fırlatmayı Anayasa suçu haline getirmek, Yumurtalık’ın adını değiştirmek ve meclis lokantasının menüsünden yumurtayı çıkarmak varmış."
:)
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Yumurta atmakla hak aranmaz,iki Anayasa Profesörünü konuşturmamaklada hak aranmaz,davet edilmediğiniz yere zorla girmeye çalışmaklada hak aranmaz.
Randevu talep edersiniz,olmadımı.
Pankart açarsınız,olmadımı.
Slogan atar,yürüyüş yaparsınız,olmadımı.
Basın yoluyla sesinizi duyurmaya çalışırsınız,olmadımı.
Sandıkta gereğini yaparsınız...Büyük ihtimalle,birileri ilgilenir sizinle.
Eğer yine olmadı diyorsanız,aklıma başka çare gelmiyor benim.
Slm
Peki çare bu mudur? Mesele bu mudur? Ellbette hayır mesele atmak değil, bu memlekette hekez bir şeyler atar, kimi palavra, kimi yalan, kimi yumurta. Palavra atıyorsanız civcivler yemeli, yalan atıyorsanız kendiniz inanmalı, yumurta atıyorsanız hedefi onikiden vurmalısınız; vurmalısınız ki o kare akıllara ve fikirlere yerleşmeli dahası bu durum makemece hafiletici neden olabilir, eylemcinin bu eylem için bir plan ve ön çalışma yapmadığını gösterir aksi halde 12den :)
[QUOTE=feyyar;395605]Yumurta atmakla hak aranmaz,iki Anayasa Profesörünü konuşturmamaklada hak aranmaz,davet edilmediğiniz yere zorla girmeye çalışmaklada hak aranmaz.
Bu ülkede başbakan konuşurken parasız eğitim istiyoruz diye pankart açan öğrenciler 10 ay oldu hala içerdeler...Bu faşizim değilse nedir?
Başbakan’a ODTÜ’de protesto
Başbakan Erdoğan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısı için Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne gitti.Erdoğan içerideyken öğrenci grubu toplantı salonuna yakın bir yerde toplandı.
Başbakan ve AK Parti aleyhine sloganlar atmaya başladı. "AK Parti defol, üniversiteler bizimdir" diye bağıran ve Başbakan ile konuşmak isteyen öğrencilerin etrafı kısa sürede çevik kuvvet tarafından abluka altına alındı.
Çevik Kuvvet Ekipleri müdahale sonrası 21 ÖDTÜ’lü öğrenciyi gözaltına aldı.
Başbakan Erdoğan, konuşmaya başladıktan sonra dışarıdan öğrenci sloganları duyuldu.
Bunun üzerine polis, öğrencilere müdahale etti. Çevik kuvvet ekipleri, öğrencileri gözaltına aldı. Polisin müdahalesinin çok sert olmadığı gözlenirken, öğrenciler yine karga tulumba götürüldü.
Öğrenciler, AK Parti ve Başbakan Erdoğan aleyhine çeşitli sloganlar attı.
BİBER GAZLI MÜDAHALE
Arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden bir grup ODTÜ’lü öğrenci, enstitünün üst tarafında toplanarak slogan atmaya başladı. Polisin dağılmalarını istediği öğrenciler, slogan atarak eylemlerine devam edince gerginlik yaşandı. Gerginliğin artması üzerine polis öğrencilere biber gazı kullanarak müdahalede bulundu. Kullanılan gazdan öğrenciler kadar olayları takip eden gazeteciler ve polis ekipleri de etkilendi. Bu arada bir polisin kalkanını eline geçiren öğrenciler, basın mensuplarına gösterdiği kalkanı yere vurarak kırmaya çalışması dikkat çekti.
UZUN EŞEKLİ SON
Polis ekiplerinin kampüs dışına çıkmasını isteyen öğrenciler, protestoları sırasında polisin kalkanına sırtlarını dayayarak "uzun eşek" oynadı.
NOT: Uzun eşek oyunu konusunda "OLİGARŞİ İLE BÖYLE GÜZEL ALAY EDİLİR"..
http://www.milliyet.com.tr/basbakan-...90/default.htm