Hakareti Tehdit, Bıçak Çekme ve Polisin olayı örtbas etme çabası
11 Aralık, saat 00:30'da köpeklerimi gezdirmek için arkadaşımla evden çıkarken, benimle aynı apartmanda yaşayan ama tanımadığım,köpeklerim var diye bana daha önce de hakaret eden komşumla apartmanın önünde karşılaştık. çok sarhoştu, köpeklerim olduğu için hakaret etmeye başladı. Cevap vermeyip yola devam ettiğimizde peşimizden gelip bağırıp çağırmaya devam etti ve benim üzerime yürüdü. Arkadaşım adamı tutarak bana gelmesini engelledi bunun üzerine ben polis çağırdım.Polisler geldi, adamı sakinleştirmeye çalıştılar, biz köpeklerle apartmana girmeye kalktığımızda adam camdan bir sürü tehdit savurdu köpeklere ve bana,sonra evden bıçağını alıp geldi.Polisler sadece adamı sakinleştirip evine gönderdiler,bizi şikayetimizden vazgeçirmeye çalıştılar ve olayın üstünü kapatmaya çalıştılar.Bizim uzun süreli ısrarlarımız sonucu şikayet etmek için karakola gitmemiz gerektiğini söylediler, ama adamı karakola getirmediler bile.Karakola gittiğimizde polislerin tavrı aynı şekilde devam ediyordu ve saat 4'e kadar şikayet verebilmek ve tutanak tutturabilmek için oyalanmalarını,yemek yemelerini vs. bekledik.Komşum onca saat rahat yatağında mışıl mışıl uyudu biz de o soğukta karakolda hakkımızı alabilmek için bekledik.(not:bu, adamın ikinci saldırısıydı,ilkinde sarhoş diye şikayet etmedim) Şimdi benim 3 sorum olacak.Birincisi polislerin adamı da şikayetim üzerine karakola getirmesi gerekmez miydi ve getirmemeleri suç mu? İkincisi benim karakolda şikayet dilekçesi vermiş olmam bir işe yarar mı yoksa yine üstünü örterler de sonuçsuz mu kalır? Son olarak da bu altbaşlıkla ilgili değil ama apartman yönetmeliğinde evcil hayvanlarla ilgili bir madde bulunmadığı halde,apartmandaki kimse köpek istemiyorsa,çevreye rahatsızlık vermeyen sessiz sakin hayvanlar olsalar bile, attırılabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Hakareti Tehdit, Bıçak Çekme ve Polisin olayı örtbas etme çabası
polis şikayetinizi vermeniz üzerine öncelikle nöbetçi savcıyı arar (gecenin o saatinde savcı bunun gibi tırı vırı konular yüzünden beni neden rahatsız ediyorsunuz şeklinde fırça atacağı için konu ertesi güne kalır) talimatına göre şahsı karakola getirir, olayla ilgili ifadesi alınarak serbest bırakılır. dosya daha sonra savcının önüne gelir, elle tutulur bir delil varsa (tanık beyanı, polis tutanağı vb.) dava açar, yoksa takipsizlik verir. bu gibi sözlü hakaret ve tehdit olayları ispatı pek mümkün olmadığı için, polis üzerine fazla düşmez ve ara yolu bulmaya çalışır, çünkü çekilen onca zahmet ve emeğin ardından takipsizlik kararıyla dosya kapanacaktır.
Cevap: Hakareti Tehdit, Bıçak Çekme ve Polisin olayı örtbas etme çabası
Polisler zaten tehdit etme ve bıçak çekmeye tanık ama tutanakta geçmediler.Yanımda da bi tane tanık ifadesi alındı,gerekiyorsa başka tanıklarımın olduğunu da söyledim.Tanığım olmasına rağmen takipsizlik kararı verilebilir mi ki?