Engelli bir kişiyim icra taahhüdü ile ilgili sorunum var
Ankarada yaşıyorum. Şirketim vardı engelli olduğumdan dolayı kapattım. Bankadan kredi kullanmıştım taksitleri sadece faiz borcuna gitmiş ve icralık oldum.
İcra dairesine giderek Banka avukatı ile taahhütname imzaladık. 2 parça halinde ödeyeceğimi beyan etim. 1. parçayı gününde ödedim. 2. ödemenin günü geldi fakat ödeyemedim. şu an hiç bir gelirim yok banka hesaplarım vergi borcumdan dolayı blokeli. bloke nedeniyle paramı çekip ödememi yapamadım.
Avukatın elemanı ya öde yada haciz yapacağım diyor.
Yapılandırma ya da taksitler halinde ödeme için kiminle görüşmeliyim? avukat pek dinlemiyor ve onun sorunu değil. Banka bölge müdürlüğü ya da hukuk birimi ile görüşmem işe yarar mı?
Avukat tutacak gelirim de yok. 6 ayda borcu bitirebilirim ancak uzlaşma yapacak bir muhatabım yok. Neler yapabilirim? önerileriniz nelerdir? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Cevap: Engelli bir kişiyim icra taahhüdü ile ilgili sorunum var.
icra iflas kanununda engelliye yönelik herhangi bir pozitif ayrım yok
taahhütü ihlal etmişseniz şikayet halinde hapis cezası alabilirsin.
Sana banka genel müdürlüğü ile irtibat kur durumu anlat ödeyebileceğin şekli anlat ve aksi şekilde hapisde yatsanız bu borcu ödeyecek durumunuz olmadığını söyleyin. Banka parayı kurtarmak adına sizinle ister istemez anlaşma yapar yeterki siz kendinizi iyi ifade edin ve ödemek niyetinizi açıkca ortaya koyun.
Gayet anlaşılabilir ve sade ama meramınızı anlatan güzel bir metin yazın genel müdürlüğe gönderin.
Belki ilk seferlerde sizi aramaya bilirler ama pes etmeyin düzenli olarak her hafta gönderin taki size bir cevap gelene kadar pes etmeyin.