Babamdan kalan evden eşim pay alabilirmi
sevgili hkukuçular özlellikle avukatlardan cvp bekliyorum 2008 senesinde ebi evlilik yaptım ve çu an anlaşmazlıktan dolayı eşim annesinin yanında, 2 bçuk snelik evliyiz babam mirasından hakkım olan evi 1 sene önce bana devretmişti yani şu an ev benim para vermeden bedelsiz bi şekilde aldım baoşanma davasında eşim bu evden pay alabilrmi babamın mirası olduğu halde, sonuç ne olur evde hak idda edebilrmi bu evde hakkı varmı mahkemede sonuç ne olur lütfen cvp yazın, tşk
Cevap: Babamdan kalan evden eşim pay alabilirmi
Normalde evliyken edinilen mallardan karşı taraf hak iddia edebilir ancak sizdeki durum daha farklı ve para karşılığı olmadan babadan devredilmiş bir ev sözkonusu.Birlikte bir miktar para verdik ve onun karşılığında evi eşim üzerine aldı derse uğraşırsınızda kendide durumu bu şekilde kabul edip tamamen babadan oğula bir devirden bahsederse hak iddia edemez diye düşünüyorum.Sorunun cevabı aslında sizde.Durumu kabul eder mi inkar mi eder, şayet inkar ederse siz bu durumu(size ait olan evi varsa diğer kardeşlere ve/veya babaya hiçbir ücret ödemeksizin devredilmiş bir ev şeklinde) kanıtlayabilirmisiniz.Kolay gelsin.
sayın kıdemli üye bunu kanıtlarım zaten tapunun üstünde hala babamın adı var .. karatekinde iken .. karatekine satış tescili diye bu konuda bi avukattan yardım bekliyorum lütfen cvp
4721 TMK 220/2 edinilmiş mal rejiminin başlangıcında eşlerden birine ait bulunan veya bir eşin sonradan miras yoluyla yada herhangi bir şekilde karşılıksız/bagış yoluyla elde ettigi malvarlıgı degerleri kişisel maldır sizinkide kişisel maldır edinilmiş mal rejimine girmez
Abdulhalim beyle aynı görüşü paylaşıyorum. Evlilik aktinde sözleşme yapılmadıysa ve bu konuda özel bir madde konmamışsa pay alamaz.