Askerlik öncesi istifa etmeye firma zorlayabilir mi?
Merhaba,
Geçen sene askere gitmeden evvel firmamla konuştum; bana işten çıkartılacağımı ve tazminatımı alacağımı söylediler. tazminatımı aldım, askerden döndüm; işime geri döndüm.
Merak ettiğim, bir çalışan askere gitmeden evvel istifa etmek zorunda mıdır ? isterse ücretsiz izine çıkabilir mi ? Şirket buna izin vermek zorunda mı yoksa benim durumumda olduğu gibi, hayır işten çıkışını vermek zorundayız diyebiliyorlar mı ?
Eğer şirket, personel bana ücretsiz izin verin dediğinde onaylamak zorunda ise, ben kendi istifamın zorla verildiğini de ispat ederek; tekrar işe giriş yapmış göründüğümden dolayı kaybettiğim yıllık izin, prim ve terfi gibi haklarımı talep edebilir miyim ?
teşekkürler.
Cevap: Askerlik öncesi istifa etmeye firma zorlayabilir mi ?
o kadar da karışık bir şey sormadım diye düşünmüştüm.
askere giden personel, istifa etmek veya ücretsiz izin almak konusunda karar verme yetkisine sahip midir; yoksa işveren mi ?
Alıntı:
merakli12 rumuzlu üyeden alıntı
o kadar da karışık bir şey sormadım diye düşünmüştüm.
askere giden personel, istifa etmek veya ücretsiz izin almak konusunda karar verme yetkisine sahip midir; yoksa işveren mi ?
İzin, ücretli yada ücretsiz, çalışan tarafından talep edilir, işveren tarafından uygun görülürse onaylanır.
Askere giderken, taraflar sözleşmeyi askıya alma anlaşması yapabilirler.
bu durumda ben ücretsiz izin talep etmiş, ama firmada kabul etmemiş gibi oluyor.
sanırım itiraz edebileceğim bir durum yok.