Komşum haksız yere şikayette bulunuyor
1,5 senedir aynı apartmanda oturmaktayız. Alt katımıza tek başına yaşayan bir bayan taşındı ve 2 hafta sonra 20:05 de kapımızı çalıp gürültü ettiğimizi söyledi. Aynı şekilde 2 hafta sonra 20:12 de yine gelip gürültü etmememizi söyledi ve yöneticiye şikayet etti. Her iki seferinde de saygısız davranışlarda bulundu. Ben de eşimde çalışıyoruz ve saat 18:30 da 3 yaşındaki oğlumu annenesinden alıp eve geliyoruz, oğlum 21:30 da yatıyor. O saatten sonra da eşimle zaten yığılıp kalıyoruz. Hanımefendi; eve iş getirdiğini, bilgisayarda çalıştığını ve terlik, kapı sesinden rahatsız olduğunu belirtiyor, dolayısıyla kendine ev değil işyeri ortamı arıyor. "Kat mülkiyeti kanununu, madde 18'de kat maliklerinin yükümlülüğü olarak diğer kat maliklerini rahatsız etmemek yer almaktadır." Bunu biliyorum ancak başka bir forumda;"Söz konusu gürültü, toplu yaşamın gerektirdiği ve hoşgörü sınırlarında kalabilecek bir gürültü ise, katlanılır" ibaresi gördüm. Bu doğru mudur? Nereden bulabilirim? Aksi halde ne yapmam gerekir. Teşekkür ederim.
Cevap: Komşum haksız yere şikayette bulunuyor
Sizin durumunuz, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu' nun 36. maddesine giriyor. İlgili kanun gereğince hakkınızda idari para cezası uygulanabilir. Gürültüde hoşgörü sınırları göreceli bir kavram olup, az da olsa gürültüye kimsenin katlanmasını bekleyemezsiniz. Benim bildiğim kadarı ile ''belli bir seviyeye kadar gürültüye katlanılır'' ibaresi hiçbir kanunda yer almaz.
Cevap: Komşum haksız yere şikayette bulunuyor
İlginiz için teşekkür ederim Sayın Gezgin_06. Ancak kendimi ifade edemediğim nokta şudur ki; gerçekten gürültü yapmadığımız halde komşumuz gereksiz yere bizden rahatsız oluyor. Apartman yöneticimiz ilgili bir insan olduğu halde komşunun karakterini bildiği için muhattap olmak istemiyor (yani böyle biriyle uğraşıyoruz). Şimdilik resmi bir sorun yaşamadık ancak yarın birgün iş kolluk kuvvetlerine veya resmi makamlara yansırsa ne yapmak gerekiyor onu bilemiyorum. Tekrar teşekkür ederim.