12 Eylül 2010 Anayasa değişikliği ile gelen UYARI disiplin cezalarının kaldırılması için mahkemeye başvuru
İyi akşamlar.yardımcı olusanız sevinirim.Ben 657 devlet memurları kanuna tabi olarak bir kamu kuruluşunda teknik personel olarak çalışmaktayım.10 ağustos 2010 tarihinde haksız olarak verildiğini düşündüğün UYARI cezasını, 12 eylül 2010 Anayasa değişikliği ile İdare Mahkemesine taşıyabilirmiyim?Başvuru süreleri ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.teşekkürler.
Cevap: 12 Eylül 2010 Anayasa değişikliği ile gelen UYARI disiplin cezalarının kaldırılması için mahkemeye başvuru
13 Mayıs 2010 tarihli ve 27580 sayılı RG’ de yayımlanan 5982 sayılı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 13 üncü maddesinde, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 129.Maddesinin 3.fıkrası “ Disiplin kararlarının yargı denetimi dışında bırakılamaz” şeklinde değiştirilmiş ve 3376 sayılı Anayasa Değişikliklerinin Halkoylamasına Sunulması Hakkında Kanun hükümleri gereğince: 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum sonucunda da Anayasa değişikliği kabul edilmiş, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı 23.09.2010 tarihli 27708 Sayılı RG de yayımlanmıştır. .
İdari dava açabilmek için Uyarma ve Kınama cezası alan kişinin, İdare Mahkemesine 13.11.2010 tarihine kadar dava açabileceğini,bu gün itibarı ile Dava açma zamanını geçirdiğinizi düşünüyorum..
Ancak; dava açma zaman aşımını tekrar başlatmak için idarenize yukarıda belirtilen durumu izah eden bir dilekçe ile başvurarak cezanın kaldırılmasını isteyebilirsiniz.Size verilecek cevaptan sonra (büyük ihtimal ret veya cevap vermeyerek zımmen ret vereceklerdir,) 60 gün içerisinde bu cevaba karşı idari dava açabileceğinizi düşünüyorum.Saygılar
Cevap: 12 Eylül 2010 Anayasa değişikliği ile gelen UYARI disiplin cezalarının kaldırılması için mahkemeye başvuru
Ancak bazı yorumlardan anladığım kadarıyla söz konusu kanun maddesinde yapılan değişikliğin uygulamaya geçebilmesi için,uyum yasalarının çıkması gerekmiyormu.Şu gün itibari ile bu konu ile ilgili uyum yasasının meclis gündeminde olduğu belirtilmektedir.uyum yasasının çıkması sonrasında başvurabilirmiyim acaba?_?