Fazla Mesai Alacakları ve Dava Hakkı
İyi Günler,
7 yıl 4 ay çalıştığım işyerinden "Yeniden Yapılanma Sebebi ile" kıdem ve ihbar tazminatlarımı alarak iş akdim fesh edildi. Ancak çalışmış olduğum yıllarda Güvenlik Müdürü olduğum ileri sürülerek yani " Güvenlik Müdürünün mesaisi olurmu" gibi gerekçelerle günlük 12 ile 16 arası çalışmak zorunda bırakıldım. İş yerine günlük giriş ve çıkışlarımızın kaydı tutulan formlar genel müdürlük imzalı ve şu anda orjinalleri elimde, ayrıca MoD dediğimiz "Manager on Duty" nöbetçi müdürlük görevi yüklenilmiş olup bu nöbetler mesai sonrası ertesi sabah görev başlangıcına kadar süren nöbetlerdir.Bunlarında mail ortamında yapılan nöbet duyuru listeleride elimdedir.Bu şartlarda geriye dönük 5 yıllık günlük 7.5 saat + yemek molası toplam 8 saatlik çalışma dışında kalan mesai alacaklarım için dava açabilirmiyim ve dava açma süresi ne kadardır.Bu konuda beni ve buna benzer sıkıntıları olan üyeleri aydınlatabilirmisiniz.Saygılarımla...
Cevap: Fazla Mesai Alacakları ve Dava Hakkı
Cevap verecek kimse yoku acaba?
Cevap: Fazla Mesai Alacakları ve Dava Hakkı( Cevap Verecek Değerli Bir Avukat Yokmu??? Günlerdir cevap bekliyorum)
:kİyi Günler,
7 yıl 4 ay çalıştığım işyerinden "Yeniden Yapılanma Sebebi ile" kıdem ve ihbar tazminatlarımı alarak iş akdim fesh edildi. Ancak çalışmış olduğum yıllarda Güvenlik Müdürü olduğum ileri sürülerek yani " Güvenlik Müdürünün mesaisi olurmu" gibi gerekçelerle günlük 12 ile 16 saat arası çalışmak zorunda bırakıldım. İş yerine günlük giriş ve çıkışlarımızın kaydı tutulan formlar genel müdürlük imzalı ve şu anda orjinalleri elimde, ayrıca MoD dediğimiz "Manager on Duty" nöbetçi müdürlük görevi yüklenilmiş olup bu nöbetler mesai sonrası ertesi sabah görev başlangıcına kadar süren nöbetlerdir.Bunlarında mail ortamında yapılan nöbet duyuru listeleride elimdedir.Bu şartlarda geriye dönük 5 yıllık günlük 7.5 saat + yemek molası toplam 8 saatlik çalışma dışında kalan mesai alacaklarım için dava açabilirmiyim ve dava açma süresi ne kadardır.Bu konuda beni ve buna benzer sıkıntıları olan üyeleri aydınlatabilirmisiniz.Saygılarımla...
Cevap: Fazla Mesai Alacakları ve Dava Hakkı( Cevap Verecek Değerli Bir Avukat Yokmu??? Günlerdir cevap bekliyorum)
Merhaba,
Değerli avukatların affına sığınarak,konuyla ilgili cevap vermek istiyorum.
Mesaileriniz için dava açabilirsiniz,elinizde deliller varmış zaten,işyeri yakınızdaki bir esnafı da şahit geç çıktığınıza dair şahit gösterin..bir süresi yok.Yasal faiziyle ödeme yapıyorlar mesailerinizi bildiğim kadarıyla.