Babamın ev kredisi taksitlerini ödersem eşim ev üzerinde hak idda edebilir mi?
2 Senedir evliyim.Babam bankadan kredi çekerek kendi üzerine ev alıyor peşinatı kendisi veriyor ama kredi taksitlerini ben ödeyeceğim. Bu durumda eşim ev üzerinde hak idda edebilir mi?
Cevap: Babamın ev kredisi taksitlerini ödersem eşim ev üzerinde hak idda edebilir mi?
Hayır edemez. Tapu babanızın üzerine, taksit ödemeleri ile ilgili dekontlar üzerinde babanızın ismi yazılı olacak.
Cevap: Babamın ev kredisi taksitlerini ödersem eşim ev üzerinde hak idda edebilir mi?
Eşi, evin kredisine ilişkin tüm ödemelerin evlilik sürecinde yapıldığını ıspatlasa bile mi sn.Yaman?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Eşi, evin kredisine ilişkin tüm ödemelerin evlilik sürecinde yapıldığını ıspatlasa bile mi sn.Yaman?
Peşinatı baba veriyor, dekontlarda babanın adı yazılı.. Eş taksitlerin eşi tarafından ödendiğini nasıl ispatlayacak ? Hakim huzurunda "eşim her ay belli miktarda parayı götürüp bankaya yatırıyordu" dese bile, ödemeyi yapan eşin savunmasıda o denli basit olacaktı " babam bankaya kendisi gidemediği için bana veriyordu, bende götürüp yatırıyordum"
Elbetteki yapılan işlem, eşin rızası dışında, eşten habersizce gerçekleştirilen bir ödeme. O ailenin daha kaliteli daha konforlu ve daha iyi yaşayabilmesi için harcanması gereken para bir başka yere aktarılıyor. Yasal eşin rızası dışında gelişiyorsa bu durum rahatsız edici.
Olayın etik olduğunu savunmuyorum zaten. Ama yasal.