Hakkımda Sahte Evrak Düzenliyerek İşten Çıkardılar
Mesai dışında Hastaneye gittim doktor yarın sabah erkenden gelerek kan vermemi istedi bunun üzerine şefime ve müdürüme mesaj çekerek bunu haber verdim müdürde başka bir arkadaşı arıyarak yarınki mesaim için onun gelmesini onun mesaisinede benim gitmemi söylemiş Müdürün aradığı kişi beni arıyarak bunu söyledi bende tamm dedim doktora gittim ve tırnağım çekildi 2 günlük İşbaşı kağıdı verildi hastaneden çıkar çıkmz hem müdürüme hemde şefime haber verdim iki günlük işbaşı kağıdı verildiğini ve iki yıldır çalıştığım yerde ilk defa rapor götürüyorum . 2 günün sonunda işe gittim aldığım İşbaşı kağıdını teslim ettim ....
hakkımda tutanak tutulmuş hem habersiz hastaneye gittiğim için hemde ayriyetten raporu aldığım gün götürmediğim için yazdığı tutanakları güvenlik danışmada bir dosya içersine bırakmış bende onları oradan aldım daha sonra aradan bir kaç gün geçti beni odasına çağırdı.
Odasında 3 kişi ve kendisi vardı bende gittim 5 kişi olduk odada bana neden bu tutanakları imzalamadığımı sordu bende 1 hatftalık yasal hakkım var henüz 1 haftam dolmadı imzalıcam gerekli açıklamamı yazıp vericem dedim bunun üzerine elindeki telsizi kaldırdı ve ağır şekilde küfretti telsizi vurmaya çalıştı tabi bende onun üzerine gittim odadakiler bizi ayırdılar ben aşağıya indim
Ertesi gün haftalık iznim vardı işyerinden bir arkadaş arıyarak işten çıkarıldığımı söyledi yarın gelmiyecekmişsin dedi bende tamm dedim ertesi gün işyerine gittim çıkışımın verildiğini söylediler.
Tartışmadan sonra müdür hakkımda bir tutanak daha tutuyor tutanakta odaya girdiğimi ona hesap vermiyeceğimi hakkımda yazmış olduğu tutanakları imzalamıyacağımı ve üzerine saldırdığıma dair ve bu tutanağı odadaki diğer kişilere imzalatıyor.
11. ayın 4 de evime ihbarname geldi ihbarnameye göre 17. maddenin ç.e.f.g fıkralarına göre işten çıkarıldığıma dair ve sskya baktığımda çıkışım 11.ayın 6 sı görünüyor fakat bu gün 12. ayın altısı ve hağla son maaşım yatmadı . işşizlik maaşı alamıyorum . kıdem tazminatım, 2 yıllık iznimide alamadım , şimdi ne yapmamlazım
.........NOT(odadaki 3 kişiyle konuştum kardeş bizimde ekmeğimizle oynar diye korkudan imzaladık diyorlar müdür onu yazdı onu imzaladık sende doğrusunu yaz onu imzalıyalım diiyorlar telefonumda ses kaydıda var gizli çekildi)
Cevap: Hakkımda Sahte Evrak Düzenliyerek İşten Çıkardılar
gerçeği tanıkla ispatlayıp hakkınızı alabilirsiniz. bu arada isterseniz önce işe iade davası da açabilirsiniz. zira raporlu olduğunuz süre içinde işinize son verilemez. rapor süresi 6 haftayı geçmek zorunda .