İftira davası açabilir miyim?
merhabalar ben eşime haysiyetsiz hayat sürmekten dava açtım eşimin işyerindeki iş arkadaşıyla gönül ilişkisi içinde olduğunu öğrendim eşimle aynı yerde çalışan bayan arkadaşı bana şahitlik yapacağını söyledi ilk mahkememiz oldu eşim mahkemeye yetki itirazında bulunarak birde cevap dilekçesi göndermiş bu cevap dilekçesinde eşim o kişiyle yaptığı telefon görüşmelerini bayan arkadaşı ile o adamın arasını yapmak için konuşuyordum diye yazmış eşimin arkadaşı bu ibareye çok kızdı çünkü tamamiyle yalan bir iftira bu bayan arkadaş şimdi eşime dava açmak istiyor bu sebepten bir dava açıla bilirmi iftira ya yönelik cevaplarsanız sevinirim...
Cevap: iftira davası açabilirmiyim
Aynı konuyu defalarca açabildiğinize göre bunda da bir sakınca olmaz herhalde.
benim konu açmam seni niye bu kadar gerdi anlamadım sen kendi konularınla ilgilen burnunu bilmediğin şeylere sokma
Siz bu iğrenç üslubunuzu devam ettirdiğiniz sürece sadece hava alırsınız, muhtemelen de iftira diye tabir ettiğiniz durumla ilgili aynı sonuca varacaksınız.
sana sordukmu sen üstüne vazife olmayan işlere karışma sana cevap yaz diyen olmadı zorlayanda yok kendini yorma kendi işlerine bak relax ol
Her ikinizin de uslubu hiç hoş değil. Site yönetimi bu tarz şeyleri hoş karşılamayacaktır. Sonuçta her iki üyemizde birbirini tanımayan 2 insan. Sanki kişisel sorunlarınız varmış gibi yazmanız ve konudan uzaklaşmanız doğru değil. Burası bir hukuk sitesi unutmayın!
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Her ikinizin de uslubu hiç hoş değil. Site yönetimi bu tarz şeyleri hoş karşılamayacaktır. Sonuçta her iki üyemizde birbirini tanımayan 2 insan. Sanki kişisel sorunlarınız varmış gibi yazmanız ve konudan uzaklaşmanız doğru değil. Burası bir hukuk sitesi unutmayın!
Katılıyorum soruya gelince olay anlatımı iddia iftira birbirine karıştırılabiliyor tahminim önce siteyi dolaşıp iftiranın ne olduğunu öğrenmek lazım konu hakkında bir alt yapınız olursa doğru soru sorabilir tatmin edici cevap alabilirsiniz dahası soru sormanıza bile gerek kalmayabilir
Cevap: İftira davası açabilirmiyim
Birde ENGİN OĞUZ Bey'in bir sözü geldi aklıma ''yeyin birbirinizi bizde kemiklerinizle çelik çomak oynarız'' :)
sayın ismail bey birşeyi iddia etmek bir bayanın namusu üzerinden yapılıyorsa ve bu bir yalan sa bundan daha kötüsü olamaz diye düşünüyorum sonuçta ismi geçen bayan arkadaş evli hatta iki tarafta evli bu nasıl bir savunma şekliki kendini kurtarmak pahasına evli ve iki çoçuğu olan bir insana bunu yapıştırmak bu kadar kolay ve adı iddia olsun sonuçta boşanma mahkemelerinde dediğiniz herşeyi ispat etmekle yükümlüsünüz doğru mudur eğer ispatlıyamıyorsanızda sonuçlarına katlanacaksınız demektir. davaya cevap dilekçesi aynen şöyledir..... benim avni isimli şahısla hiçbir alakam yoktur avni ile aynı işyerinde çalıştığım deniz hanımın arasını yapmak için konuşuyordum. hangi erkek eşinin adının dava dilekçesinde böyle geçmesini kabullenir soruyorum sizlere.
Olayda yasal olarak iftira olduğunu düşünmüyorum eşiniz cevabı ile tanığınızın ifadesine şüphe düşürmeyi hedeflemiş ancak böyle bir durum olsa kişinin tanıklık yapmayacağıda açık.