Toplam 5 dosya bulunuyor
Yürütmeyi durdurma istemli dava açmak için...
Dosya 1043Dosya 1044Dosya 1045Dosya 1046Dosya 1047
Ben, Malmüdürlüğünde Y.İ.H. (Gece Bekçisi) sınıfı, özürlü kadrosunda, lise mezunu, 5 yıllık, haftanın 6 günü 08.00-20.00 saatleri arasın çalışan bir devlet memuruyum. Özür dururum ve çalışma şartlarımın uygun olmaması sebebiyle hukuki yönden hakkımı aramak ve kurumdan kadro deiğişkiliği talep etmek istiyorum.
Nereden ve nasıl başlayacağım konusunda yardımcı olursanız, mesela idari mahkemelerde savunulmam için yada dava açmak için bu konuda ayrıca bilgi sahibi avukatlar varmıdır (idare mah. av. gibi bişi), yada illaki kişi bizzat mı savunma yapar, yoksa sadece evraklar mı vardır....
Benim duruma benzer bir tane mahkeme kararı buldum interntte. Acaba bi emsal için sadece bumu yeterli olur?
Cevap: Yürütmeyi Durdurma İstemli dava açmak için...
iki sayfa daha var ama 5 tane ekli dosya sınırı olduğu için ekliyemiyorum!
Maliye bakanliği personeli görevde yükselme, ünvan değişikliği ve atama yönetmeliği
Sınavsız Atama baslikli bölümü Madde 37;
Sizi kapsayan 7 nci Fikraya Göre "Hizmet gruplarındaki personel, istekleri halinde, daha önce bulundukları unvanlara veya aynı birim ve hizmet grubundaki daha alt gruplara ait unvanlara sınavsız atanabilirler. Bu Yönetmelikte unvanları sayılan personelden istekleri üzerine önceki unvanına ya da daha alt unvana atananların, daha önce bulundukları aynı unvana atamaları idarenin uygun görmesi halinde mümkündür."
Diye belirtilmis yönetmeliginizde..Idare mahkemesine gidebilmeniz icin önce sizin idareden atama istegi talep etmeniz ve bu talebinizin reddedilmesi gerekir..
Durumunuzla ilgili olarak sahsi fikrim; yönetmelikte bu konuyla ilgili idareye takdir hakki verildigi icin hukuk mücadelesinden istediginiz sonucun cikmamasi yüksek ihtimal..Idare hukuku davalarina bakan bir avukattan hukuki yardim almanizda fayda var..
yukarıda gayet güzel şekilde sıkıntınızı dile getirmişsiniz. bu yazdıklarınızı atamanızı yapmakla yetkili ve görevli makama bir dilekçe halinde sunun. başvuru tarahi ve numarası alın. başvurunuz 60 gün içinde cevaplanmaz ise dilekçenizin tarih ve numarasını yazarak atamanızın yapılması talebiniz hakkında bir işlem yapılmaması idari tasarrufunun iptali talebi ile idare mahkemesine başvurabilirsiniz. başvurunuza ilgili makam tarafından red yönünde cevap verilir ise sizin verdiğiniz dilekçenin tarih ve numarasını ve size verilen cevabın tarih ve numarasını yazarak yine idare mahkemesine bu kez başvurunuzun red edilmesi yönündeki idari tasarrufun iptali talepli dilekçe vermelisiniz.
idare hukukundaki mantık şöyle işliyor. İdarenin her türlü işlem ve eylemleri kanuna dayanmak zorundadır. öyle ise başvurunuz uyarınca sizi özür durumunuza uygun başka bir pozisyona atamayan idarenin bu atamama tasarrufunun da kanununi bir dayanağı ve yine yapılan işlemde kamu yararı bulunması gerek.
yalız şu hususa dikkatinizi çekmek isterim. idare mahkemeleri idari mercilerin amiri değildir. idarenin takdir yetkisi bulunan konularda onun yerine geçerek işlem tesis edemezler.
davanızdan umutlu olmanız için önceki cevapta vurgulandığı üzere bu hususa dikkat etmeniz gerek.
idarenin sizi yerleştirebileceği kişisel durmunuza uygun boş bir kadro olması lazım. sizin o boş kadroya atanma koşullarını taşımanız lazım. atanmayı talep etmeniz ve ve atanma talebinizin gerekli koşulları taşıdığınız halde atanma koşulunu taşımadığınız gibi hukuka aykırı bir gerekçe ile red edilmesi lazım.
Yoksa idarenin takdir yetkisi bulunan bir konuda, idari yargının idarenin yerine geçerek, sizin için boş bir kadro tesis edilmesini ve sizin kadronuza başkasının atanmasını emretmek gibi bir uygulaması yoktur.
diye düşünüyorum.