İş yeri açma durumunda bağkura kayıt durumu ve yetim aylığı
merhaba ,
home office olarak çalışmak üzere 1 arkadaşımla ortak olarak tekstil ihracat temsilciliği
( yurtdışındaki bir firmanın işlerini buradaki üreticilerde yaptırtıp takibini yapacağız. .. ihracatı yapacak olan yine üretici firmadır biz sadece komisyon usulu olarak hizmet verilecektir ) küçük çaplı firma açmak istiyoruz....ancak şu anda bir ofis açmadan evi adres göstermek istiyoruz ( hem ofis açmanın maliyetine henüz hazır olmadığımızdan hem de yapacağımız işin evden çalışmaya engel olmamasından dolayı ) ...firma açmaktaki gerekçemiz ise üretici/ihracatçı firmaya komisyon faturası kesebilmek ,kazancımızı vergilendirmek ve tabii ki firmalarla yapacağımız iş sözleşmelerinin geçerliliğini hukuken artırmak içindir....
bu arada annem babamdan dolayı maaş + sağlık yardımı alıyor ( evhanımı ) ..ben de babamdan yetim aylığı ve (yaklaşık son 1 yıldır) sağlık yardımı alıyorum
( emekli sandığından ) ....( 98 yılından 2009 temmuza kadar ssk olarak çalışıyordum ) ...
ortak iş yapacağım arkadaş ise babasından ssk dan yetim aylığı alıyor...annesi de hayatta değil...kendisinin de önemli sağlık sorunları var ve sağlık yardımının ve maaşının kesilmesini istemiyor....
bu şartlarda firma açtığımızda hem benim hem de ortağımın maaş ve sağlık yardımı alma durumu devam eder mi etmez mi ? bu konuda ne önerirsiniz...
bir sorum daha olacak...bu şartlarda ne tip bir firma açabiliriz ( hani komandit vs vs sınıflamalardan )? bağkura kayıtlılık mecburi mi ?
bilgi rica ediyorum ?
selamlar
Cevap: İş yeri açma durumunda bağkura kayıt durumu ve yetim aylığı
işyeri açmak istiyorsunuz;boyle bı durumda ne açarsanız açın ltd.şti-kollektif-anonim hiç farketmez bağ-kur a kayıt olursunuz(bunun için bağkura gitmenize gerek yok vergi dairesine başvuruyu yaptığınızda hemen bağ-kur'a bildiriyor)ve otomatik olarak maaşınız kesilir eğer kesilmez ise tespiti durumunda geriye dönük yasal faizi ile isterler!(mutlaka istenir artık zorda değil kısa sürede tespit ediyorlar) bunlara bağlı olarakda aldığınız sağlık hizmetide aynı şekilde sonlandırılır.
Çift gelir hayal ederek sadecesiz kazanacağınıza;tek gelir hayal edin hem devlet hem siz kazanın!!!Bu şekilde maaş kesilmeden + ek iş yaparak para kazanmak vatana ihanettir.
Önerebilecek tek şey bu işi gerçekten yapcaksanız yetim aylıklarından ve sağlık hizmetinden feragat edin kurun ve helal para ile kazanmaya başlarsınız.
Hırsızlık kapalı yerde duran birşeyi çalmak değildir;hak etmediği birşeyi de yasalara aykırı bir şekilde ele geçirmektir.umarım söylemek istediğimi anlamışsınızdır!
cevaplar için teşekkür etmekle birlikte ithamda bulunulan yorumları kabul etmiyorum....amacım zaten en doğrusu ve yasalına uygunu ne ise onu yapmak.....çift gelir gayesinde de değilim zaten....sadece annemi mağdur etmek istemiyorum....eğer benden kesilen maaş anneme ekleniyorsa ki eskiden böyleydi ve böyle olması gerekli....söylemek istediklerinizi düşünmemiş anlamamış olsaydım zaten burada soru sormak niyetinde bile olmazdım....ortak iş yapacağım arkadaşımın çok önemli sağlık sorunları var ( beynindeki tümor gibi ) ...ortak iş açtığımızda ssk sı kesildiğinde bağurdan ne kadar kısa sürede sağlık yardımı almaya başlar....
şerefli bir memur ailenin kızı olarak vatanını seven bir evlat olarak yetiştirildik.....Allaha çok şükür ki ..ihanet , hıyanet , hile bizden geçmez......bizim duvarlarımızdan içeri giremez....
sadece düzgünce bilgi verilmesi yeterli olurdu....kabahat bizde ki net ortamından bilgi almayı düşünmüşüz....