İcra davam nedeniyle haciz geldi. Bu adli sicilime geçer mi? Devlet devlet memurluğuna başvurmamı engeller mi?
Printable View
İcra davam nedeniyle haciz geldi. Bu adli sicilime geçer mi? Devlet devlet memurluğuna başvurmamı engeller mi?
sayın be2007 ben bir hukukçu değilim sadece hacizli bir memurum:) haciz sizin memurluğunuza bir engel teşkil etmez ve adli sicil kaydınızda görünmez. ancak göreve başladığınız tarihten sonra borçlu olduğunuz kişi ya da tüzel kişi maaşınızın 1/4 ü gibi bir miktara haciz koyacaktır. bu da sizin memurluğunuzun ilk yılında ceza almanız sonucunu doğuracaktır. ancak bu uygulama kurumunuzun idari amirinin takdirine kalıyor. ben sizin yerinizde olsam memuriyetinizin ilk yılında böyle bir duruma girmeden karşı tarafın avukatıyla görüşür ve borcu taksitlendirerek iş yerime duyurmazdım tabi imkanınız var ise. görevde ilk yılınız aday memur olacaksınız. memur olmak için bir yıl aday olarak çalışmak, eğitmlerde başarılı olmak ve olumlu sicil alma şartları var. amiriniz böyle bir sebep için sicilinizi bozar mı sorusuna cevabınız önemlidir.