Hastahane senet imzalatmış
73 yaşındaki hiç bir geliri olmayan babam sağlık güvencesi olarak benden yararlanıyor
2 gün önce izmir şifa hastanesine anjio yaptırmaya gitti,hastane anjioya girmeden hiç bir bilgi vermeden babama müdahaleye başlar,tam müdahale ortasında hastaneden beni (muğladan)aradılar,babanıza sıtent takmamız gerekiyor ama 3330 tl fark ödemeniz gerekiyor dediler.hasta babam izmirde ameliyat masasında ben muğladayım çaresiz takın elbette dedim,hastahane çıkışı babamın bu parayı ödeme gücü olmadığından beni aradılar ben emekli bir memurum evim kira ,bende ödeyemedim bu sebeble babama hastane çıkışı senet imzalatmışlar 10 gün vadeli,araştırmalarım sonucu stenti devlet ödüyor ama hastanenin bahanesi taktıkları sitent ilaçlı imiş,
babamın bu parayı ödeme imkanı yok,benimde ödeme imkanım yok,bu durumda ne yapmamız gerektiği konusunda yardımlarınızı bekliyorum
Cevap: Hastahane senet imzalatmış
Gelelim SGK'yı dava etme konusuna. Anladığım kadarıyla SGK'ya, ağabeyinize takılan stent bedelinin neden tamamını ödemeyip de 450 TL civarıyla sınırlandırdığı konusunda kızıyorsunuz. Aslında ağabeyinizin durumuna benzer bir durumdaki memur hasta, kendisine takılan üç adet 'introkoroner stent'i ödemekten imtina eden Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı aleyhine dava açmıştı. Sonuçta Danıştay, 27.3.2006 tarihli kararında hastayı haklı bularak, 2003 Mali Yılı 3 Seri Nolu Bütçe Uygulama Talimatı'nın 21/2. maddesinin ve bu maddeye dayanılarak tesis edilen dava konusu işlemin iptaline, hastaya takılan her üç stendin de bedelinin tamamen ödenmesine karar verdi. Fakat söz konusu kararda Danıştay, Bütçe Uygulama Talimatı'nın ilgili maddesinin yasal dayanaktan yoksun olduğunu gerekçe göstermişti. Ancak SGK'nın şu an stent bedellerinin ödenmesi konusundaki uygulaması, 5510 Sayılı Kanun'un 73. maddesine dayanmaktadır.
Buna göre ağabeyinize takılan stent bedelinin tamamını ödemesi için SGK'yı dava etmeniz durumunda sonuç alabileceğinizi tahmin etmiyorum. Ancak yukarıda da ifade ettiğim gibi tercih sizindir ve dilerseniz tabii ki dava yoluna başvurabilirsiniz.
http://www.bugun.com.tr/kose-yazisi/...-makalesi.aspx
Cevap: Hastahane senet imzalatmış
hastaneye konu ile ilgili itirazımı içeren bir yazı yazdım,bilgi içinde aynı yazıyı-il sağlık müdürlüğüne-valilik makamına-sağlık bakanlığına-başbakanlığa gönderdim
hemen sağlık müdürlüğü soruşturma başlattı,bakalım sonuç ne olacak