Hakkımda Dava Açılmasıyla İlgili Bir Soru
Buna benzer bir soruyu daha önce de sormuştum ama daha açıklayıcı bir şekilde sorayım.
Ben, gözaltına alındım. Eve polisler geldi ve beni gözaltına aldılar. Hakkımda yakalama kararı verilmiş. Neyse gittim, nezarette biraz kaldım. Tabi bu arada hakkımdaki suçlamayla ilgili olarak polise ifademi verdim...
Ardından Savcı'ya çıktım ve Savcı'ya da ifade verdim. Savcı ifademi aldıktan sonra mahkemeye sevk etmeden salıverdi beni. Yani Savcı'ya ifade verdikten sonra Adliye'den ayrılıp eve geldim.
İnternetten, Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinden de baktım ama hakkımda açılmış herhangi bir dava bulunmuyor...
Şimdi bu durumda ne olur veya ne olmaz? Savcı'nın ifademi aldıktan sonra beni serbest bırakması ne anlama gelir? Beni bu konuda bilgilendirir misiniz?
Cevap: Hakkımda Dava Açılmasıyla İlgili Bir Soru
Savcının ifadenizi aldıktan sonra serbest bırakması hakkınızda dava açılmayacak anlamında değildir. Açılabilir de açılmayabilir de. Savcılıktaki ifade tarihinden itibaren bir iki ay içinde size posta ile ya takipsizlik kararı ya da duruşma davetiyesi gelecektir. Davetiye gelirse duruşmanıza gidin, suçlamanın önemine göre bir de avukat tutmayı ihmal etmeyin. Geçmiş olsun.
İlginize teşekkür ederim Hakkarili Arzuhalci.
Yani muhakkak Savcılıktan kâğıt gelecek diyorsunuz. Takipsizlik kararı veya duruşma günü. O zaman o kağıdı bekleyeceğiz değil mi?
Evet bekleyeceksiniz. Ayrıca kendiniz gidip savcılık hazırlık bürosu kaleminden TC numaranızla da sorabilirsiniz.
Teşekkür ederim...
Umarım dava açılmaz...
4. ayda olduğumuz hâlde bana hâlâ takipsizlik veya duruşma celbi gelmedi. Ne zaman gelir bu?
Kendiniz savcılık hazırlık kalemine gidip bir sorun ya da aynı savcıya..
Evim arandığında, evden el konulan telefonum ve diğer eşyalarımı geri vereceklermiş. Bunun için arayıp çağırdılar...
Bu ne anlama gelir?
Üzerinden bir yıl geçtiği halde hala tarafıma bir tebligat vs. gelmedi. Acaba son durum nedir? Hakkımda dava açılmış olsa sanırım şimdiye gelirdi...
e-devletten bakıyor musunuz?