Babamın maaşını almasını noterle bir süreliğine engellemek
Merhabalar,
Öncelikle böyle yararlı bir siteye emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Benim sorum şu şekilde;
Babam emekli sandiğından maaşını alıyor. Kendisini yıllardır bir türlü halledemediği kredi kartları( 5 adet) borcu var. 3 kez kendisine yardım ettiğim halde bir türlü düzelmiyor. Dolayısıyla ben de çok zor duruma düşüyorum. Son bir yardım olarak şu şekilde bir şey düşündüm: Babamın borçlarını kapatmak adına bankadan kendi adıma kredi çekeceğim. Ödemesini babam yapacak. Ancak bu konuda babama pek güvenim kalmadığından, babama şu şekilde bir öneride bulundum. Notere gideriz, kredi hesabı kapanana kadar maaşını ben alırım. O da kabul etti. Sorum bu durumun notere giderek hallolup, hallolmayacağı? Böyle bir şey mümkün müdür? Ya da bu konuda başka öneriniz var mı? Teşekkürler.
Saygılarımla.
Cevap: Babamın maaşını almasını noterle bir süreliğine engellemek
5510 sayılı kanunun 93. maddesi gereğince babanızın emekli aylığı.
devredilemez temlik edilemez haczedilemez.
Yani notere gitseniz maaşı kredi bitene kadar sizin alacağınıza dair bir anlaşma yapsanız bile
aylık size ödenmeyebilir. Aile içerisinde başka bir formül bularak bu sıkıntıdan kurtulmanızı dilerim
Maaş aldığı banka yada şube ile görüşerek otomatik ödeme ile maaş hesabından çekilmesini düşünün ve banka ile görüşün birde.
Alıntı:
mahmutucaryildiz rumuzlu üyeden alıntı
Maaş aldığı banka yada şube ile görüşerek otomatik ödeme ile maaş hesabından çekilmesini düşünün ve banka ile görüşün birde.
Akla ilk gelen en mantıklı yol bu gibi görünüyor ancak. Babası dilediği anda bankaya giderek otomatik ödeme talimatını durdurabilir.
Yardım dolu önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar.
Bankaya ödeme talimatı seçeneği en doğru yol. Ancak bu yöntem temlik şeklinde olmalı. Bu durumda temlik süresince maaştan kesintinin önüne geçilemez. Emekli maaşlarının haczedilmezliği ile temlik edilmezliği ayrı konular. Temlik yönünden bir sorun yoktur. Çünkü temlik ihtiyari haciz ise cebri bir uygulamadır.
İsmail Bey,
Bu durumda ben bu temlik işlemini yapabilir miyim? Bu konularda pek bir cahilim. Biraz daha açıklayabilir misiniz lütfen?
Alıntı:
mahmutucaryildiz rumuzlu üyeden alıntı
En iyi yol bu sanirimm