Kontratlı kiracının çıkarılması - 2010 ticaret kanununa göre
Merhabalar
Arkadaşlar konuyu olabildiğince açık ve yansız yazmaya calısıyorum. Ani bir kararla evlenmeye karar verdim. Hazırlıklar sona ermek uzre ve Hayırlısıyla 27 aralıkta evleniyorum... Ancak eksigimiz olan bir ev konumuz var. Yaklaşık 5 aydır kirada oturan ve 2 yıllık kontratı bulunan kiracımıza uygun bir dille durumu izah edip evden ayrılmasını rica ettik ancak kiracı kesin bir dille reddetti.
İkinci gorusme için ricada bulunduğumuz ev sahibi evinde bizi aşağılık bir şekilde aşalamasının yanı sıra yine buna karşılık olagan şekilde Evden ayrılmasını rica edip ayrıldığı takdirde ev bulmasına yardımcı olacağımızı ( aynı sitede kiralık ev var ) nakliye ve benzeri tüm masraflarımını karşılayabileceğimizi zararının olmayacağını. Evlilik konusunun çok ani bir sekilde gerceklestiğini ve bunun üzerine boyle bir ricada bulundugumuzu ifade etmemize karşın kiracı verdiğimiz masraf ve desteklere ek olarak yeni taşınacakları evin ilk 4 kirasını ödememiz karşılığında evden ayrılabileceğini beyan etti...
( Uygun bir dille çıkmayacağını ifade etmesi durumunda haklı olduğunu düşünerek yapılabilecek birşey olmadığını düşünebilirdik... )
Ancak bu şekilde ifadeler kullandığı için kesin çıkışı için hukuka uygun her urlu yola basvurmayı dusunuyoruz...
Bugün gazete okurken aşağıdaki linkteki :
http://www.milliyet.com.tr/ocak-ta-h...17/default.htm
EVLATLIĞIM OTURACAK, ÇIK: Ev sahipleri altsoy ve üstsoyunun ihtiyacı için de evin tahliyesini isteyebilecek. Böylece dedesi veya torununun torunu için dahi tahliye talebinde bulunabilecek.
....
Seçeneği kontratlı kiracı içinde geçerli olabilecekmidir acaba ? veya alternatif dusunceleriniz varmıdır ?
Cevap: Kontratlı kiracının çıkarılması - 2010 ticaret kanununa göre
Henüz ordaki maddeler yasalaşmadı.
Cevap: Kontratlı kiracının çıkarılması - 2010 ticaret kanununa göre
Yürürlüğe girerse boyle bir hakkımız olacakmı sizce ? Okeylenirse çok fazla zaman olacak gibi gorunmuyor...