Miras davasında adres takibi nasıl yapabiliriz?
konu su annem 1994 senesinde yaşlı bi adamla evlilik yaptı o zamanlar annemin üstüne hiç bi mal varlığı yoktu evlendiği yaşlı adamın 4 cocuğu vardı annem 2003 senesinde vefat etti biz annemin 2 öz cocuklarıyız ve veraset ilamımda babalığa 2 pay abime 3 pay bana 3 pay olmak üzere annemin mirascıları olduk annemin vefatından 5 ay sonra babalık başka bir kadınla yasal evlilik yaptı ve onun nikahında babalıkta vefat etti ve 2010 senesinde annemin annesi (ananem) vefat etti ve ondan kalan miras yasal variscileri dedem,dayım ve annemdi
hakim ters karar verdi ve babalığın ilk karısından olma 5 cocuğuna hatta ölen baska cocuğuna ve o ölen cocuğun cocuklarına pay bırakarak herkesi şaşırttı davayi temyize götürebilmemiz için önce ölü olan cocuğun ölü olduğuna dair dava sonrasındada verasetin iptali davasi acilabilirmis ve bu yasal sürec 3 seneyi bulabiliyormus
mal paylasımı 36000 paya bölündü
9200 pay sag kalan esine (dedem) 4/1
13800 pay dayıma 3/1.5
13800 pay anneme abim ben ve ölen üvey babamızın cocuklarına 3/1.5
bize kalan paylasim su sekilde
5100 pay abime
5100 pay bana
864 pay babalığın annemin vefatından sonra evlendiği 3 cü eşine
432 pay babalığın 1 eşinden cocuklarına
432 pay '' '' ''
432 pay '' '' ''
432 pay '' '' ''
432 pay '' '' '' 1980 senesinde ölmüs ama nüfusa 2 kere yazildigi için 1 kayıt ölü 1 kayıt sağ görünuyor
132 pay '' '' '' üssteki ölen cocuğun cocukları
132 pay '' '' '' '' '' ''
132 pay '' '' '' '' '' ''
27 pay ölen cocukla akrabalık bagı olan birisi kim oldugunu cözemedik
MADDE 495.- Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur.
Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar. bu maddeye dayanarak ölen babalığın varislerini mahkemeye verdik yalnız bu sahıslara tebligat gidebilmesi için bizden acık adreslerini istediler bunların kimisi
nüfusa hatalı kayıtlı ölmüs ama yasıyor görünüyor kimiside yurtdışında biz hiçbirini tanımıyoruz ve yerlerini bilmiyoruz elimizde sadece aile toplum kağıtlarındaki vatandaslık numaraları var tc kimlik no'larından yada baska bi sekilde bu sahısların adres tespitini nasıl yapabilriz şimdiden teşekkür ederim cevaplarınızı bekliyoruz ..
Cevap: Miras davasında adres takibi nasıl yapabiliriz?
Nüfus müdürlüğünden herkesin kimlik numarası bulunabilir hatta bu yolla adreslerinide bulmak mümkün.