selamlar,
açmış olduğum işe iade davası 01.12.2010 tarihinde sonuca bağlandı ve hakim 4+4 olarak işe iade kararı verdi, sormak istediğim karar kaç gün içinde çıkar bu kararı ne zaman alıp ne yapmalıyım teşekkürler.
Printable View
selamlar,
açmış olduğum işe iade davası 01.12.2010 tarihinde sonuca bağlandı ve hakim 4+4 olarak işe iade kararı verdi, sormak istediğim karar kaç gün içinde çıkar bu kararı ne zaman alıp ne yapmalıyım teşekkürler.
Sn Smhbrn, 4+4 kaç yıllık çalışma süresi için verildi? Bizimde açtığımız bir dava var.(2 yıl 1 hafta süre ile çalışan biri olarak)
Bu linkte sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.
http://ilknurtemel.av.tr/makalelerim...iade-davalari/
aman dikkat edin. karar verilirken karşı tarafta duruşmaya gelmiş miydi? tarafların yüzüne karşı okunan kararlarda kararın kesinleşmesi için yazılmasına gerek yok çünkü. karar kesinleştikten sonra da 10 iş günü süreniz var.
İşe İade davalarında genel Usul Kurallarından farklı bir durum var.
10 günlük başvuru süresi kesinleşen İşe İade kararının işçiye tebliği ile başlıyor.
Bu durumda son duruşmada tefhim edilip edilmediği önemini yitiriyor.
İşçiye karar tefhim edilmiş olsa, ya da gidip kalemden gerekçeli kararı tebliğ almış olsa, kesinleşme şerhli kararı tebliğ almadıkça ya da Yargıtay'ın kesin olması gereken kararı kendisine tebliğ edilmedikçe 10 günlük başvuru süresi başlamıyor.
şöyle özetliyim, davada karşı tarafın avukatı vardı, hakim 4+4 olarak işe iadesine dedi bir tanıdığa sordum karar 1-2 ay sürer çıkması dedi ama ben kararın yazılmasının bu kadar süreceğini sanmıyorum açıkcası şaşırmış durumdayım :alala
merhaba,
ben de işe iade davası açmıştım, dava mahkemede karara bağlandıktan sonra, eğer temyize gidiyorsa beklemeniz gerekebilir,ben 1 yıldan fazla Yargıtay'dan onanmasını bekledim, Yargıtay da kararı onadıktan sonra size tebligat gelecek, tebligatı alınca 10 iş günü zamanınız var, bu süre içinde yazılı olarak işverene işe alınmanız için başvuruyorsunuz,ben noter kanalı ile ihbarname gönderdim. Bu süre içinde başvurduktan sonra, işverenin 30 gün süre içinde karar verip size bildirmesi gerekiyor.
Selamlar,
Hernekadar seri yargılama usulüne tabi olsada genellikle işe iade davaları uzun sürede sonuçlanmaktadır. Özellikle yargıtay aşamasında çok bekliyor.Karar temyiz edilmiş ise beklemeniz gerekecek, diğer türlü gerekçeli kararın tebliğinden itibaren süre işlemeye başlar.