Hakimin Boşanma Kararından Sonra
Öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim. Eşimle karşılıklı olarak anlaşmalı boşandık. Benim sadece tazminat talebim vardı. Mahkemenin uzaması için böle yapmıştım. Hakim 2 gün önce boşanma kararı verdi. Tazminat talebinide red etti. Daha Tebligat yapılacak. yargıtayada 15 gün içinde gün itiraz süresi var. Bu süre içerisinde eşimle barışır isem boşanma işlemi durdurulabilirmi. Boşanma işlemini durdurabilmenin imkanı varmı. Yardımcı olursanız belki bir aile kurtulur. Teşekkürler.
Cevap: Hakimin Boşanma Kararından Sonra
Yardım edecek kimse yokmu lütfen....
Kader arkadaşım seninle aynı kaderi paylaşıyoruz anlattığın olayların hemen hemen aynısını yaşadım.
Boşanmayı durdurmanın iki yolu var birincisi karar kesinleşmemiş ve temyiz süresi dolmamış olduğundan en kısa sürede feragatname dilekçesiyle aile mahkemesine başvur karar kesinleşse bile yargıtay ortada bir fergatname olduğunu görünce davayı iptal edecektir banada avukatımın söylediği buydu o zamanlar
Feragatname ile eğer tekrar boşanma durumuna gelirseniz aynı sebepten sizin dava açma hakkınız olmuyor.
Diğer bir yol ise eşiniz veya siz kararı almak için aile mahkemesine gitmez ve kararı karşı tarafa tebliğe çıkarmazsanız dava kararı kesinleşemeyeceğinden dosya derdest olarak bekler 5 yıl sonrada kapanır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir beni soracak olursan ben bu yolları geçtim resmen boşandım.
Nacizane tavsiyem bişeyler herhangi bir taraf için bittiyse fazla bu işin üstüne düşme hayır gelmiyor çünkü
Ufkumu açtınız teşekkürler.