Senet ödeme bildirimi için avukat ücreti ve faiz yasal mıdır ?
Merhabalar cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Ben bir öğrenciyim 9 ay boyunca bir apartta kaldım ve aylık 220 tl den toplamda 1980 lik tek bir senede imza attım tabii sahiplerine güvendiğimden . Son ay apartta kalmadığım, çıktığım için 9. ay taksitini kalmadığımdan dolayı doğal olarak ödemedim apart sahiplerine güvenerek. Daha sonra 1 ay önce avukat aracılığıyla ödeme bildirimi gönderdiler.
Bildirim' de " 220 Tl lik 05.06.2010 - 05.07.2010 tarihleri arasındadaki kirayı vermediğimi ödememem halinde 1.980,00 TL lik senedi icraya vereceklerini belirtmiş" . Avukatla görüştüm 220 tl nin haricinde 20 tl faiz ve 50 tl likte avukatlık ücreti istiyormuş. Benim bildiğime göre avukatlık ücreti senet icrada olmadığı için müvekkil tarafından ödenir borçluya yüklenmez. Bu ücreti ödemem deyincede hiç ödeme direk senedi icraya veririm deyip tehdit ediyor.
Bu konuda yardımlarınızı ve ne yapmam hakkında görüşlerinizi bekliyorum . Bilgilendirirseniz sevinirim. İlgilendiğiniz için teşekkürler.
Cevap: Senet ödeme bildirimi için avukat ücreti ve faiz yasal mıdır ?
Önceki ödemeleri aylıkları elden mi verdin.Verdiğine dair belge veya dekont var mı
Evet aylık verdim ve büyük bir hata yaparak, hiç belge veya dekont benzeri birşey almadım kendilerine güvenerek. Sıkıntım o yüzden zaten.
İyi geceler tekrar bu konuda bilgilendirebilecek biri yok mu acaba ?