Kırmızı Işıkta Geçmişim Cezada Resim Yok?
Arkadaşlar, tarafıma kırmızı ışığı ihlalden dolayı trafik cezası geldi fakat cezanın içinde kırmızı da geçtiğime dair herhangi bir resim v.s yok . Sadece 26/11 nolu ışıklar diye belirtilmiş ve kırmızı ışıkta geçtiğim yazıyor ceza olarakta 130 lira kesilmiş, arkadaşıma daha önce gelen cezada ise ayrıntılı 2 resim varmış .
Araç kullanırken trafik ışıklarına hassasiyet gösterdiğim sarıda bile geçmediğim için ayrıca resimde olmayınca şüpelendim, dalgınlığıma v.s gelmiş olabilir ama sanmıyorum bundan dolayı resim gelmediği için itiraz etmem durumumda nasıl bir yol izlemeliyim ve itiraz - dava süreci nasıl işliyor bilgilendirebilirseniz sevinirim .
Cevap: Kırmızı Işıkta Geçmişim Cezada Resim Yok ?
Öncelikle sizede geçmiş olsun.
Sarı ışığı enson nezaman gördüğümü hatırlamıyorum.İstanbulda YEŞİL-KIRMIZI kalmış sadece.
Geçen hafta banada bir kırmızı ışık geçme cezası geldi ve resimli.Kesinlikle eminim kırmızı ışıkta geçmediğimden.Üstelik EDS nin oldugunu ve hergun geçtiğim yerdeki ışıkta geçmiş gözüküyorum. Geçengün ışıklara gidip bekledim ve 10 dakika içinde pekçok aracın da kırmızı ışıkta geçtiğini gördüm.
Olay aynen şu şekilde oluyor: yol düz değil hafif rampa çıkış ve etraf açık .araçlar hızla geliyor ve yeşil ışık yanıyor ve yeşil yandıgından kimse frene dokunmuyor ve tam ışıga yaklasınca araç kırmızı yanıyor ve sürücülerin çogunlugu geçiyor -SARI ışık olsa sürücüler yavaşlar ve durur ama Yeşilden direk kırmızıya geçince kamera otomatikman kırmızıda geçmiş sayıyor ve resmi çekiyor.Resim çektiğinde bir ses duyuluyor ve flaş patlıyor.(heryerde flaş patlıyormu bilmiyorum ama benım kırmızıda ceza yedıgım yerde flaş patlıyor)
kısaca SARI ışığı iptal edip milletin kırmızı ışıkta geçip ceza yemelerini sağlamışlar.
İNANMAYAN GİTSİN IŞIKLARA BAKSIN.
CEZASIZ VE KARSIZ BUZSUZ KAZASIZ SEYAHATLER DİLERİM.
Sayin SCL ;
Konuyla ilgili durumu dilekcemi yazip bir adette emsal karar ekledikten sonra mahkemeye verdim . Dilekcemi adliyeye teslim ederken adliyede calisan, dosya teslim edilen memur " bir haftaya karar cikar " dedi fakat bu kadaf kisa surede karar cikar mi bilmiyorum .
Sizin durumunuzla ilgili olarak, ilgili trafik isiginin videosunu bir sure cekip uygun bir dilekce ile mahkemeye basvurdugunuz takdirde lehinize karar cikacaginin kanaatindeyim .
06/12/2010 tarihinde İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkesine dilekçemle birlikte başvurumu yapmıştım, 06/01/2011 tarihinde karar çıktı ve bana tebliği 20/01/2011 tarihinde oldu . Mahkeme itirazımı yerinde bulmayarak, itirazıma konu olan dilekçeyi ret etti .
Gerekçe ise ; ( ... ) Trafik ceza tutanağında herhangi bir usulsuzluk görüşmemiştir. Mahkememizce başvurunun kabülünü gerektirir bir delilde bulunmadığından **/**/2010 tarih ve ** ****** sayılı tutanakla ilgili başvurunun REDDİNE . Bu şekildedir .