Olası bir boşanmada durumum ne olur?
Merhabalar ben bir konuda bilgi almak istiyorum.ben hemşireyim ve biriyle evlenmek üzereyim ve evlendikten sonra çalışmayacağımı kararlaştırdık.evleneceğim kişi oldukça mal varlığı olan bir emekli.bu konuyla ilgili tereddütlerim var.ben çalışmayı bırakacam ve onun da mal varlığı evlenmeden önce olduğu için evlendikten sonra edinilmiş bir malvarlığımız olmayacak.ben iş hayatında en verimli zamanımı çalışmayarak geçirecem.olası bir boşanmada ne olur? Benim hiçbir hakkım olmazmı?
Cevap: Olası bir boşanmada durumum ne olur?
evleneceğiniz kişi ve hatta evlilik kurumu ile ilgili bu kadar endişeleriniz varsa evlilik anlaşması yapmanızı öneririm...
boşanma gerçekleşmesi durumunda boşanma davasında tazminat edilebilir ancak o zaman da boşanma da kimin kusurlu olduğu hususuna göre sonuç değişebilecektir.
Sayın Fırat Kırımcı'ya ilaveten,
isteğe bağlı sigortalılığınızı başlatarak prim ödemelerinizi yapabilirsiniz. En azından sosyal güvenlik açısından işi bırakmakla doğacak olan zararınızı bir nebze telafi etmiş olursunuz.
Slm
Evleneceğiniz kişi ile bu konuyu açık açık konuşun korkularınız ilerleyen zamanlarda eşinize karşı öfkeye dönüşebilir.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Fırat Kırımcı'ya ilaveten,
isteğe bağlı sigortalılığınızı başlatarak prim ödemelerinizi yapabilirsiniz. En azından sosyal güvenlik açısından işi bırakmakla doğacak olan zararınızı bir nebze telafi etmiş olursunuz.
Evet Av. İlknur hanıma aynen katılıyorum. Emeklilik gerçekten çok önemlidir. Madem ki çalışmayacaksınız eşinizden dolayı, bari emekliliğiniz olsun. Bu sebeple de isteğe bağlı sigortayı devam ettirin. İlla ki eşinizden boşanmanız gibi bir endiden dolayı bunu istemenize gerek yok. Dünyanın binbir türlü hali var öyle değil mi? Oldu ki evleneceğiniz kişinin maddi durumu bozuldu ileriki yıllarda. İnsan başına herşey gelebilir. O sebeple bu sigortayı devam ettirip gelecek için emekli maaşı almanız bence çok mantıklı.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Evet Av. İlknur hanıma aynen katılıyorum. Emeklilik gerçekten çok önemlidir. Madem ki çalışmayacaksınız eşinizden dolayı, bari emekliliğiniz olsun. Bu sebeple de isteğe bağlı sigortayı devam ettirin. İlla ki eşinizden boşanmanız gibi bir endiden dolayı bunu istemenize gerek yok. Dünyanın binbir türlü hali var öyle değil mi? Oldu ki evleneceğiniz kişinin maddi durumu bozuldu ileriki yıllarda. İnsan başına herşey gelebilir. O sebeple bu sigortayı devam ettirip gelecek için emekli maaşı almanız bence çok mantıklı.
Zaten ortada eşe karşı bir güvensizlik var güvensizlik güvensizliği getirir oda boşanmayı kişininse emekliliğine ne kadar olduğunu bilmiyoruz madem kişinin kazanılmış ediniminden vazgeçmesi isteniyor düşünmek lazım evlilik sözleşmesi yapılması gerekir
verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.evet bende sigortamın devamlılıgını istediğimi belirtmiştim kendisine.tekrar teşekkürler...