Alacağım evin tapuda ihtiyati tedbir var,tedbir kalkarsa sonradan sorun yaşamamak için
Merhabalar,
satın alacağım evde evvelce anlaşmazlık olmuş.taraflardan birisi yabancı ve diğeri türk.
.ben tapu işlemlerine başlamak istediğimde,yabancı kişinin avukatına yönlendirildim,ancak tapu türk şahsın üzerinde.
Avukat,davayı müvekkilinin kazandığını(yabancı şahsın) ve tapuya evvelce tedbir koyduğunu belirtti ve tapu işleminden önce tedbiri kaldırıp bana temiz tapu vereceğini beyan ediyor.
Ben nasıl emin olmalıyım ki sonradan sorun yaşamayayım..ayrıca bu parayı mutlaka banka havalesi ile yapmak istiyorum,avukatın hesabına yapsam olurmu ya da yabancı şahsa direk havale mi yapmam gerekir.??sonradan sorun yaşamamak için avukatla bir sözleşme yapmam gerekirmi(diyelim karşı taraf tapu iptal davası açtı)
yabancı şahsın avukatı-tedbiri biz koydurduk bizden başkası kaldıramaz diyor..
Acil yardımlarınızı bekliyorum..
Cevap: Alacağım evin tapuda ihtiyati tedbir var,tedbir kalkarsa sonradan sorun yaşamamak için..
Alıntı:
sasemef rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
satın alacağım evde evvelce anlaşmazlık olmuş.taraflardan birisi yabancı ve diğeri türk.
.ben tapu işlemlerine başlamak istediğimde,yabancı kişinin avukatına yönlendirildim,ancak tapu türk şahsın üzerinde.
Avukat,davayı müvekkilinin kazandığını(yabancı şahsın) ve tapuya evvelce tedbir koyduğunu belirtti ve tapu işleminden önce tedbiri kaldırıp bana temiz tapu vereceğini beyan ediyor.
Ben nasıl emin olmalıyım ki sonradan sorun yaşamayayım..ayrıca bu parayı mutlaka banka havalesi ile yapmak istiyorum,avukatın hesabına yapsam olurmu ya da yabancı şahsa direk havale mi yapmam gerekir.??sonradan sorun yaşamamak için avukatla bir sözleşme yapmam gerekirmi(diyelim karşı taraf tapu iptal davası açtı)
yabancı şahsın avukatı-tedbiri biz koydurduk bizden başkası kaldıramaz diyor..
Acil yardımlarınızı bekliyorum..
Sayın samamef,
Size tapu işleminden önce tedbiri kaldıracaklarını söylemişler.Tapu üzerindeki tedbirin kaldırılıp kaldırılmadığını satıştan önce rahatlıkla sorarak öğrenebilirsiniz.
Satış sırasında tapu yetkilisi size tapu üzerinde kimlerin ipoteği ve hakkı varsa ayrıca da söyleyecektir,yoksa böyle bir şeyden zaten bahsetmeyecektir.
Tapuda size satışı zaten yetkisi olmayan kişiye yaptırmazlar.Avukatı veya satışı yapacak olan malike daha önceden banka yetkilisi ile anlaşarak ve dekontun açıklama kısmına satın alınan menkul ve ya gayrimenkulun yeri,ada,pafta v.s bilgilerini yazarak tapu devir esnasında havale talimatınızı verirsiniz,tapuyu verecek olan da bankasından hesabına geçtiğine dair onay alarak tapu için satış onayını verir.
Cevap: Alacağım evin tapuda ihtiyati tedbir var,tedbir kalkarsa sonradan sorun yaşamamak için..
Çok teşekkür ederim yardımlarınıza,,tapu temiz verilse bile sonradan aralarındaki dava kesinleşmemişse,ya da temyize açıksa,tapu iptal davası açılabilirse mağdur olmamam için ne önerirsiniz?çok çok teşekkürler şimdidençç
yarın tapu işlemleri başlayacak o yüzden derdim acil:)
Sayın sasemef,
Zaten aralarında ki anlaşmazlık nedeniyle konmuştur.Tedbir tapu üzerinden kaldırıldığı anda dava sonucu ne olursa olsun ben bu satışa cevaz veriyorum demiş olur ki o kişinin satışı gerçekleşen gayrimenkul üzerinde hiç bir hakkı kalmaz.
Hayırlı olsun...