merhaba 2009 yılında astsubay çıktım istifa edeceğim nasılk bir yol izlemem gerekli forumu gezdim karacı arkadaslar 33 bin TL falan yasmıslar ama nasıl bir dilekce ile nereye basvurmak gereklı yardımcı olrmusunuz?
Printable View
merhaba 2009 yılında astsubay çıktım istifa edeceğim nasılk bir yol izlemem gerekli forumu gezdim karacı arkadaslar 33 bin TL falan yasmıslar ama nasıl bir dilekce ile nereye basvurmak gereklı yardımcı olrmusunuz?
ne şartlarda, nasıl istifa edebileceğin Personel Kanunu'nda yazıyor. İlgili maddelerine bir bak istersen. (İpucu: 112. maddeden başla)
kusura bakma kardeş anlaymadım şimdi ordan şunnu anladım ben bana harcanan masraflar ve bunların yasal faizi ile birlikte tutacak olan meblapı ödemek koşulu ile istifa edebliyorum değil mi ?
sorun değil "kardeş" de... oradan bu yoruma nasıl ulaştın onu anlayamadım. 926 sayılı TSK Personel Kanunu'nun 112 maddesinin 1. fıkrası:
Madde 112 - (Değişik madde: 26/03/1982 - 2642/15 md.)
Muvazzaf subay ve astsubaylar subay ve astsubay nasbedildikleri tarihten itibaren fiilen 15 yıl hizmet etmedikçe istifa edemezler.
yani 15 seneniz dolmadan istifa etme hakkınız kesinlikle yok.
değşiklik faalan bişer yazıyo alt kısmında o yüzden orada kendilerine harcanan eğitim öğretim ve amortisman giderlerini yasal tazminatlarıyla öderler diye yazıyor...
atılmak istiyorsan eğer.. bir dükkan kirala ve kendini ihbar ettir.. 1. de uyarı alırsın.. 2. defada yine uyarı alırsın 3. de mahkemeye çıkarılırsın ve hapis yatabilirsin.. psikolojik deli raporu alırsan direk ihraç olabilirsin..