Cevap: Maaş Zammı yapılmaması
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Haklı bir sebep yokken; İşyerindeki tüm persoenle veya eşinizin emsali olanlara zam yapılırken, eşinize yapılmaması, İş Yasası'nın 5. maddesindeki "eşit işlem borcu"na aykırılık teşkil eder ve bu durumda eşiniz; hem emsallerine uygulanana ücret farkını ve hem de 4 maaşa kadar "eşit işlem borcuna aykırılıktan kaynaklanan tazminatı" isteyebilir. Selamlar.
Abbas Bey Merhaba,
Benimde yaklaşık olarak benzer bir problemim var. Çalıştığım şirkette takım kordinatörü olarak görev alıyorum ve benim ile aynı düzeyde kimse yok. Sadece çalıştığım yıl olarak bana emsal bir arkadaşım bulunmakta her ne kadar benim ile aynı görevi yapmasa da onunda zam alma durumu var.
Yukarıdaki bilgiler ışığında, çalışanların yarısından fazlası görüşmelerinde belirli miktarlarda zam aldı ancak görüşmelerin hepsi henüz tamamlanmadı. Tüm araştırmalarıma rağmen kesin bir sonuç alamadım yasal olarak nasıl bir yöntem izlemem gerektiği konusunda. Tüm çalışanların zam aldığından emin olmam mı gerekiyor yoksa eşitlik ilkesinden bende faydalanabilirmiyim? Emsal bir çalışan olmaması beni mahdur eder mi? Avukat arkadaşlarımdan bile kesin bir yöntem öğrenemedim maalesef. Yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim ilginiz için.
Saygılarımla...