-
Kiracı problemi
Evimizin altında 200 metrekare dükkanımızı, mobilya firmasına bir sene önce kiraya verdik. Firma sahipleri dükkanımızı mobilya malzemsi deposu olarak kullanmaktalar. Dört aydır dükkan kirasını vermediklerinden, Annem dükkandaki tüm malzemelri dışarı atmış. Kiracımızın haberi olmadan. Kiracımız karakola şikayette bulunmuş. Annemi karakoldan çağırmışlar. Komser ikisinide karşısına almış beni böyle durumla uğraştırmayın deyip göndermiş. Aynı kiracı başka bir dükkanın kirasınıda ödemiyor. İkimiz ev sahipleri olarak hareket etsek faydfası olur mu ?
Annem kira sözleşmesinde iki ay içinde kirayı ödemdikleri taktirde kiracı dükkandan taşınaçaktır maddesine dayanarak yaptım diyiyor. Değerli hukuk net sitesi sakinlerine bir kaç sorum olacaktır.
1) İhtar çekmeden dükkanı boşalttığı için suçlu duruma düşer mi ?
(tahliye için nasıl yol izlemeliydi)
2) Kiracının mobilya malzemeleri evin önünde zarar görürse, zararın karşılanmasını talep edebilir mi?
3)Alacak davası açmak istiyorum? bu kadar küçük bir borç için bu derdi çekmeye değermi?
şu an annem ne yapmalı.?
yardımlarınızı rica ediyorum.
-
Cevap: Kiracı problemi
Bir kere bir sözleşme varken kiracınızı kafanıza göre istediğiniz zaman çıkaramazsınız. Kanun, kiralanan yerin tahliyesini belli şartlara bağlamış. Bu şartlar gerçekleşmeden, bunu da yasal yollardan hukuka uygun bir şekilde yapmadan kiracınızı çıkaramazsınız. Eğer o mallara zarar gelirse zararın tazminini talep eder. ayrıca şartlar oluşmuşsa konut dokunulmazlığının ihlali ve mala zarar vermeden dolayı ceza davası da açabilirler. İhtar çekmek çok zor bişey değil diye düşünüyorum.
-
Cevap: Kiracı problemi
Cevabınız için teşekkür ederim Çağatay AKYOL. Annem polise sorup böyle birşey yapmış. Anlıyacağınız polise danışmış ona yanlış yönlendirince bu işe kalkışmış. Anlıyaçağınız çahillik etmiş.
Şimdi ne yapalım (karakolluk olduk zaten )