Müteahhitle başımız dertte
Merhabalar..Sorunumla ilgilenirseniz cok sevinirim.Arsamıza ev yaptırmak için bir müteahitle anlaştık.Açıkçası piyasayı çok fazla araştırmadan bu tarz işlerin işleyişini de çok fazla bilmeden bir seçim yapmış bulunduk ve Ablamla birlikte bu müteahhitle anahtar teslim belirli bir rakamda anlaştık ve sözleşme yaptık, yalnız bu sözleşme noter huzurunda yapılmadı.Ödemelerimiz belirli aralıklarla takvime bağlandı.Biz mal sahibi olarak ödemelerimizi sözleşmeye uygun yaptık ve müteahhit bize evin tamamlanması için minimum 1,5; maksimum 3 ay süre verdi.Su an 1 seneyi gecti ama hala evimiz bize teslim edilmedi.Benim evin az bir isi kaldı,ama Ablamın evinde daha cok is var,ilginc yanı anahtar tesliminde de verilecek paranın biz yarısını ödedik,teyzemin sadece son taksiti kaldı.Şu an Mütahit telefonlarımıza bakmıyor,inşaata da gelmiyor.Birde mütahitten alacaklı olanlar alacaklarını almak için bize geliyorlar.En son kapıları yapan mobilyacı bizden habersiz inşaata girerek kapıları almış.Buna hakkı varmıdır?Birde biz artık bu mütahitle anlasmamızı fesh etmek istiyoruz,nasıl bir yol izlemeliyiz.Bu zamana kadar ödediğimiz paraların bütün makbuzları elimizde mevcut.Ayrıca bir soru daha mütahit aldıgı bütün malzemeleri bizim adımıza fatura yaptırmıs ama bizim bundan haberimiz yok,bunları bizim mi ödememiz gerekir,kısacası biz bu mütahitten nasıl kurtuluruz,lütfen acil olarak yardım istiyorum…
Şimdiden Tesekkürler..Saygılar…
Cevap: Mütahhitle başımız dertte
Müteahhitle imzaladığınız sözleşmeyi incelemeden verilecek cevaplar yanıltıcı olabilir. Mümkünse elinizdeki tüm belgelerle bir hukukçuya gidip bilgi alıp işlemleri başlatın.
engin beyin dedigi gibi sözleşmeye bakmak gerekir av .yardımı alın müteahhitten alacaklı olanlar inşaattan yaptıkları işi alıp götüremezler müteahhidin sizden alacagı oldugu düşüncesindelerse 2004İİK 89 maddesine göre haciz ihbarnamesi göndermeleri gerekir ,bunun dışında yapılan işlem yasa dışı gerekirse c.savcısına suç duyurusunda bulunabilirsiniz