Cevap: Kasko hasarı ödemiyor?
İcraya verebilir alacak davası açabilirsiniz.
engın bey sole bır sorun var ama ıkıncı yılın polıcesı baslangıc tarıhı 14/06/2010 ama ılk odemesı 23/06/2010 tarıhınde yanı kazadan sonra kaza tarıhı 19/06/2010 tarıhınde yapıldı sımdı sıgorta sırketı solebır savunma yapıyor dıyorkı kaza pırım odemesınden once yapılmıstır . polıce gecerlı degıl hasarı karsılamaz - bende ıkı sey soruyorum sımdı eger o tarıhı kapsamıyor dıyorlarsa neden poılıcemı ıptal etmedıler ve - ıkıncısı ben ılk senem degıl ıkıncı senem yanı polıcenın devamı ayrıca polıcenın odemesı kk musaıt olmamasından kaynaklıdır dıye bılgı verdım ayrıca bıldıgım kadarı ıle ( emın degılım tam olarak yasanın nasıl ısledıgını ) oncekı yılın polıcesınden kaynaklı bıtımınden 15 gun sonrasına kadar yenıleme durumumda polıcenın gecerlı olması gerekır dıye bılıyorum zıra dedıgım gıbı mademkı kazayı gecerlı degıl dedıgıne gore neden polıcemı ıptal etmedıklerı bır muam ma degılmıdır acaba
İlk policeye istinaden sigortacının sorumluluğu 14.06.2010 tarihinde saat 12:00 de sona ermiştir. Durum buyken sorumluluğun bitişinden 5 gün sonra kaza yapmışsınız ve kaza yaptığınız anda sigortacının bir sorumlulğu yok. Ancak hernasılsa sigortacı ikinci dönemi birinci dönem bittikten hemen sonra başlatmış. Sigortacılıkta karşılıklı güven esastır. Sık rastlanan bir durum olmadığından davanın neticesini kestiremiyorum ancak sigorta şirketi haklı görünüyor. Bu arada poliçenin 14.06 2010 da yenilenmiş görünmesi avantajınıza olabilecek bir durumdur.
Fakat sole bir durum soz konusudur bitiş tarihinde kk musat olmadıgı için cekilememis pirim
Ve ek olarak bana solenen cevaba görese hasarı ödemiyorsa sigorta şirketi poliçeyi iptal etmek zorundadır yada müşterisine bununla ilgili yazılı olarak öneride bulunmak zorundadır diye öğrendim yaniliyormuyum acaba
Alıntı:
marikoglu rumuzlu üyeden alıntı
Fakat sole bir durum soz konusudur bitiş tarihinde kk musat olmadıgı için cekilememis pirim
Sigorta poliçenizin geçerliliğinin ilk şartı primlerinin ödeniyor olması ise,
poliçenizin geçerliliğinin takibi sorumluluğu sadece sizde ise,
kredi kartınızın ödemeyi yapacak uygunlukta olmamasında da sorumluluk sadece sizdeyse, o sorumlulukları yerine getirmemiş biri olarak, sigorta şirketinin sorumluluğunu yerine getirmesini beklemek sizce de yanlış değilmidir?
İyı de pırımın odenıp odemmedıgını de bana bıldırmek yada hatırlatmak yada odemenın yapılmadıgından dolayı polıcenın aktıf olmadıgını soylemekte onların sorumlulugunda dıye bılıyorum.