Cevap: Kararın elime ulaşması.
Mahkemenin hakkınızda vermiş olduğu karar kesinleşmişse, öncelikle hüküm fıkrasında cezaya hükmedilip hükmedilmediğini tespit etmekte fayda olduğu kanaatindeyim. Mahkeme, TCK.nın 191/1. maddesinden yaptığı yargılama sonucunda cezaya hükmetmeyip sizin tedavi altına alınıp denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmanıza karar vermiş olabilir. Ancak bu halde öngörülen tedavi ve denetimli serbestlik tedbirine uymamanız durumunda mahkeme, bu davaya TCK.nın 191/6. maddesine göre devam edip hüküm verecektir. Hüküm altına alınan tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri ile ilgili bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik Ve Yardım Şube Müdürlüğü tarafından size Şube Müdürlüğüne başvurmanız için çağrı kâğıdı tebliğ edilecektir. Eğer, çağrıya uymazsanız size ihtarlı bir çağrı daha yapılacağını , başvuruda bulunmamanız halinde kaydınız kapatılıp , mahkemenize evrakların gönderileceğini ve mahkemenizin sizin hakkınızda yeni bir hüküm tesis edeceğini söyleyebilirim.
Öncelikle cevabınız için teşekürler. Benim elime herhangi bir çağrı kağıdı ulaşmadı fakat arkadaşımın eline ulaşan kararda benimde adım geçmekteymiş. Üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti olayın ne dosya numarası hatırlıyorum ne de tarih. Ve olay Kütahyda olmuştu şuan istanbulda ikamet ediyorum kütahyaya gitmeden olayı istanbul içinde araştırma şansım varmıdır acaba ?
UYAP SMS sistemi ile dosya esas numarasını bildirmek suretiyle dosyanın akıbeti hakkında bilgilenebilirsiniz. Ancak, fikrimce arkadaşınızdaki gerekçeli karara bakarak mahkemenize hitaben bir dilekçe yazmanız ve tebligata yarar açık adresinizi bildirmeniz yerinde olur. Dilekçenizde tarafı olduğunuz dosyadan suret de isteyebileceğinizi düşünüyorum. Dilekçenizi bulunduğunuz yerdeki ceza mahkemesi kanalı ile göndermeniz ve dilekçeniz ile birlikte kimliğinizi tevsik eder hüviyetinizi de ibraz etmeniz durumunda ve hüviyetinizin onaylı sureti hakim havalesi içerdiğinde dosya suretinin verilmesinde sakınca olmayacağını düşünüyorum.
Öcelikle bilgilendirmeleriniz için çok ama çok teşekürler UYAP tan dosya numaramı felan öğrendim ''Gerekçeli karar yazıldı'' yazıyor. Şimdi sanırım bu dilekçeyle bu gerekçeli kararın aslını isteyeceğim ve kararın ne olduğunu öğrenicem oda büyük bi ihtimalle denetimli serbestlik. Lakin bu gerekçeli karar 14/04/2010 tarihinde verilmiş birşeyler için geç kalmış olabilirmiyim :S..!