İstifa eden memurun ' memurluktan çıkarılması 'sı mutlak butlan mıdır?
Benim yetki ve sorumluluğum dışında olmasına rağmen ; 399 KHK'ya bağlı sözleşmeli olarak çalıştığım eski kurumum ''zimmetine para geçirme suçu''ndan beni temmuz 2010'da 3 ay süreyle görevden uzaklaştırdı. Ben de yaklaşık 2 hafta sonra (ağustos ayında) idare mahkemesine yürütmenin durdurulması davası açtım, (hala sonuçlanmadı). bu davayı açtıktan 1.5 ay sonra ise istifa ettim ve akabinde başka bir bakanlığın kurumunun sözleşmeli personeli olarak işe başladım. Bugün eski kurumumun Yüksek disiplin kurulundan ''son savunma'' konulu bir yazı geldi adresime. İçeriğinde yapmış olduğumu iddaa ettikleri eylemlerin, sözleşme feshine ve memurluktan çıkarılma cezasına yol açtığını ,soruşturmanın hazırlık aşamasının devam ettiğini, dosyanın ilgili savcılığa gönderildiğini ve son savunma hakkım olduğunu,akabinde durmumun tekrar görüşüleceğini belirtmişler.
İşin ilginç yanı kimi kısımlarda ismimin yanında (görevden uzak), kimi kısımlarda ise (istifa) yazıyor ve buna rağmen sözleşme feshinden,memurluktan çıkarılmadan falan bahsediliyor.
İstifa eden bir sözleşmeli memurun sözleşmesini , istifa ettiği kurum daha sonra fesh edebilir mi? Mutlak butlan değil midir bu?
Cevap: İstifa eden memurun ' MEMURLUKTAN ÇIKARILMA 'sı MUTLAK BUTLAN mıdır?
399KHK 51.maddesi görevden uzaklaştırmayı ihtiyatı tedbir olarak kabul etmiştir 13 madde sözleşmede belirtilen şartlarla görevden çekilme/istifaya yer vermiştir yanı istifa sözleşmeye son verme anlamında 51 maddedeki görevden uzaklaştırma soruşturmanın selameti için yasanın öngördügü bir tedbirdir yanı soruşturma sürerken istifa edilse bile 3D 1977/47-12 sayılı kararında(1)soruşturmanın sonuçlandırılması gerektigi yolunda görüş belirtmiştir
(1)karar için bk Danıştay bilgi bankası